Evenimentul Zilei > Actualitate > Spargeri pe bandă rulantă în Arad. Bătrânii sunt îngroziți, se închid noaptea în case, de frică
Spargeri pe bandă rulantă în Arad. Bătrânii sunt îngroziți, se închid noaptea în case, de frică

Spargeri pe bandă rulantă în Arad. Bătrânii sunt îngroziți, se închid noaptea în case, de frică

Mai multe localități din Arad sunt terifiată de hoți, s-a ajuns până într-acolo încât oamenii se baricadează în case la lăsarea întunericului, după ce, într-o singură săptămână au fost sparte câteva două biserici, s-a furat gardul dintr-un cimitir și au fost prădate magazine și gospodării.

”În atenția publică a ministrului justiției Tudorel Toader, a lui Liviu Dragnea și a conducerii PSD care au în programul de guvernare amnistia hoților. Vă informez, domnilor, că mama mea de la Lipova în etate de 86 de ani mi-a povestit că în aceste zile au fost jefuite bisericile din Lipova și Radna plus alte două case din apropiere. Vă informăm, domnilor cu amnistia, că bătrânii singuri stau cu frică în casele lor. Astă noapte pe strada Memorandului nr. 5 din Timisoara hoții au scos podelele unui imobil părăsit. Și acesta este doar începutul! Cu scârbă, Daniel Vighi, trăitor în aceste zile de coșmar în țara sa”, a scris, pe Facebook, scriitorul Daniel Vighi.

Teroarea se întâmplă la Şeitin, Nădlac, radna și Lipova, în județul Arad, comunități care se confruntă cu un val de furturi fără precedent. O bandă de hoţi sparge, de câteva zile, locuinţele, magazinele şi chiar bisericile, furând orice le ise ăn cale. Primele furturi au fost depistate în urmă cu două săptămâni: bateriile tractoarelor și mașinilor au dispărut, odatp cu mai mușlte motocoase și produse erbicide. Nopțile trecute hoții au furat plăcile de beton ale gardului cimitirului. Potrivit viceprimarului, paguba cu gardul e de peste 2000 de lei. Apoi au intrat în biserici. „Ambele biserici, atât cea ortodoxă, cât şi cea catolică, au fost sparte luni noaptea”, a mai arătat edilul. Se pare că hoții s-au speriat în momentul în care clopotele au început să bată, astfeș că au fugit fără să ia cu ei mare lucru. De la biserici s-au dus și au spart magazinul din sat de unde au furat câteva cartuşe de ţigări.

Ulterior, hoții au mers în Nădlac, unde au încercat să fure din Biserica Evanghelică Luterană.

În cauză, polițiștii au deschis dosare penale. ”Există deja un cerc de persoane bănuite de comiterea infracţiunii, fiind doar o chestiune de timp până când acestea vor fi identificate şi depistate”, a anunţat Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.