Evenimentul Zilei > Social > Șpagă pentru angajare în plină pandemie. Cât „costă” un post de infirmieră la spital?
Șpagă pentru angajare în plină pandemie. Cât „costă” un post de infirmieră la spital?

Șpagă pentru angajare în plină pandemie. Cât „costă” un post de infirmieră la spital?

Două persoane din Galați au ajuns în fața judecătorilor după ce au pretins și primit suma de 3.000 de euro pentru a intermedia o angajare.

O persoană a plătit 3.000 de euro pentru a se angaja pe un post de infirmieră la un spital din Galați.

De fapt, banii i-au fost dați unei persoane, care pretindea că ar putea să intervină pe lângă comisia de la un concurs de angajare.

Ancheta a fost finalizată, iar persoanele vinovate, trimise în judecată

Potrivit procurorului de caz de la Direcția Generală  Anticorupție (DGA), Serviciul Județean Galați, au fost trimise în judecată două persoane acuzate de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, respectiv pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Anchetatorii au stabilit că în luna aprilie 2017, una dintre inculpate a primit pentru sine, atât în mod direct, cât și prin intermediul celeilalte inculpate, suma de 3.000 de euro de la un martor denunțător, după ce a lăsat, în mod nereal, să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul comisiei de examen organizat la un spital din Galați.

În schimbul banilor, ea i-a promis denunțătoarei că va determina un funcționar public să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 20.04.2017 – 02.06.2017 și implicit, angajarea sa în spital pe post de infirmieră.

Ce spune procurorul de caz

„Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, ca urmare a finalizării urmăririi penale, efectuate cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați, a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a două persoane inculpate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, respectiv pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În fapt, în luna aprilie 2017, una dintre inculpate a primit pentru sine, atât în mod direct, cât și prin intermediul celeilalte inculpate, suma de 3.000 de euro de la un martor denunțător, după ce a lăsat, în mod nereal, să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul comisiei de examen organizat la un spital din Galați.

În schimbul banilor, i-a promis denunțătoarei că va determina un funcționar public să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 20.04.2017 – 02.06.2017 și implicit, angajarea sa în spital pe post de infirmieră”, precizează Direcția Generală Anticorupție DGA Galați.

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză, potrivit antena3.ro