Evenimentul Zilei > International > Soros: Angela Merkel s-a predat lui Viktor Orban
Soros: Angela Merkel s-a predat lui Viktor Orban

Soros: Angela Merkel s-a predat lui Viktor Orban

Astfel a evaluat controversatul miliardar acordul Uniunii Europene pe propriul său portal Project Syndicate, care publică zilnic opinii sau editoriale apărute în presa mondială.

Miliardarul de origine maghiară a recunoscut dezamăgit, într-un articol publicat joi, că în dezbaterile din cadrul UE au triumfat unanim aspiraţiile lui Viktor Orban. Potrivit precizărilor lui Soros, regulamentului i se va ataşa o clauză care va schimba esenţa şi intenţia acestuia şi va slăbi semnificativ condiţiile privind statul de drept.

George Soros menţionează, de asemenea, că, potrivit opiniei sale, aceasta este cea mai proastă afacere pe care a încheiat-o cancelarul german Angela Merkel în cursul negocierilor privind bugetul UE.

„Tot ceea ce pot să fac este să-mi exprim indignarea morală”, scrie speculantul miliardar. Dezamăgirea lui Soros este dovada unanimă a faptului că omul de afaceri a vrut să-şi impună propriile puncte de vedere asupra statelor membre ale UE, a evaluat Balázs Bende, un important jurnalist de politică externă în mass-media publică ungară, articolul de opinie al lui George Soros.

În urmă cu câteva săptămâni, miliardarul a transmis Bruxellesului, de asemenea într-un articol publicat în Project Syndicate, că UE nu poate să facă compromisuri în privinţa statului de drept şi UE trebuie să acţioneze împotriva Ungariei şi Poloniei.

Balázs Bende a accentuat că, în anii precedenţi, oamenii miliardarului au exercitat la Bruxelles presiuni politice împotriva Guvernului ungar, ceea ce acum a eşuat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE