Acuzaţii apocaliptice: „George Soros este unul dintre cei mai corupți oameni din lume”

Acuzaţii apocaliptice: „George Soros este unul dintre cei mai corupți oameni din lume”

Primul ministru al Ungariei, Viktor Orbán, a declart că miliardarul George Soros este „unul dintre cei mai corupți oameni din lume” după ce a cerut Uniunii Europene să determine Ungaria și Polonia să se supună valorilor „societății deschise”.

George Soros amenință Ungaria și Polonia”, a declarat ieri premierul Viktor Orbán pentru Kossuth Rádió, făcând referire la lobby-ul public al miliardarului în vârstă de 90 de ani asupra UE, privând țările din Europa Centrală.

„George Soros este unul dintre cei mai corupți oameni din lume; are o mulțime de politicieni la mână care vor acum să îi șantajeaze şi îi incită să fie împotriva Ungariei și Poloniei pentru a nu putea avea acces la fondurile UE”, a continuat liderul maghiar, acuzând pe miliardar că răspândește„ declarații absurde, dincolo de linia roșie” despre țara sa.

Soros susținuse, printre altele, că „Orbán a construit în Ungaria un sistem cleptocratic elaborat pentru a jefui țara pe ascuns. Suma cu care și-a îmbogățit familia și prietenii este greu de estimat, mulți dintre ei au devenit extrem de bogați, a scris într-un articol recent - nu fără un anumit nivel de ironie -  având în vedere propria sa avere și condamnarea din trecut pentru tranzacții privilegiate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ungaria și Polonia se confruntă cu instituția UE și cu aliații săi globaliști după recenta lor decizie cu privire la bugetul propus pe șapte ani

Soros, la rândul său, a încercat să descrie veto-ul polon-ungar ca fiind egoist și iresponsabil, „într-un moment în care Europa suferă de o creștere periculoasă în cazurile COVID-19”, şi continuă: UE nu își poate permite să facă compromisuri cu privire la dispozițiile statului de drept.

De asemenea, UE se opune eforturilor Poloniei de a-și reforma instanțele . UE numește aceste reforme un atac asupra independenței sistemului judiciar.

„La masa rotundă din 1989 dintre comuniștii polonezi și opoziția democratică, generalului Wojciech Jaruzelski, pe atunci președinte al Poloniei, i s-a permis să numească un grup cu totul nou de la judecători din epoca comunistă până la instanțele post-comuniste. Acești judecători au dominat sistemul nostru de justiție pentru următorul sfert de secol”, a explicat premierul polonez Mateusz Morawiecki în 2017.

În replică, miliardarul spune: Dacă ne uităm la ultimii cinci ani, putem vedea clar cum subiectul statului de drept a luat avânt ori de câte ori forțele liberale ale UE, pro-imigrație, nu au reușit să se impună voinței statelor membre, precum Ungaria și Polonia, care se opun imigrației ”, a explicat într-o postare oficială pe blog, oferind o cronologie a evenimentelor, scrie breitbart.