Evenimentul Zilei > Actualitate > Pintea face LUMINĂ în cazul operației lui BUSUIOC. Cine l-a OPERAT, de fapt, pe CELEBRUL PREZENTATOR TV
Pintea face LUMINĂ în cazul operației lui BUSUIOC. Cine l-a OPERAT, de fapt, pe CELEBRUL PREZENTATOR TV

Pintea face LUMINĂ în cazul operației lui BUSUIOC. Cine l-a OPERAT, de fapt, pe CELEBRUL PREZENTATOR TV

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre starea în care se află actorul Florin Busuioc, care a suferit un infarct, la Craiova. Ministrul a precizat că prezentatorul TV nu a fost operat de un medic rezident, ci de o echipă întreagă de specialiști, iar medicul rezident doar a asistat la intervenția chirurgicală.

„Am fost în legătura cu cei din Craiova până aseară târziu. El (Florin Busuioc n.r.) nu a fost stentat de către un medic rezident. Medicul rezident a făcut parte din echipa, a asistat la această procedură, dar stentul a fost pus de un medic primar. A mai asistat un medic cu competențe europene. Echipa a fost pregătită. Operația a avut loc la spitalul județean, în compartimentul de cardiologie intervențională, unde i s-a montat un stent. În cadrul spitalului județean de urgență există acea clinică de cardiologie cu zona de cardiologie intervențională. Acolo a fost stentat Florin Busuoic”, a explicat ministrul sănătății Sorina Pintea, scrie digi24.ro.

 

„O echipă a venit de acasă condusă de doctorul Paul Trașcă, medic primar cu competențe în cardiologie intervențională. A fost sunat șeful de secție, care nu a răspuns la telefon. Există spitale care nu au secție de cardiologie intervențională și nu au număr de medici necesari pentru a face o gardă. Prin urmare, în România, se practică garda la domiciliu. Din echipa a mai făcut parte acest medic rezident în ultimul an. Își dă specialitatea în noiembrie, dar nu va rămâne șomer. Spitalul din Craiova scoate posturi la concurs, dar există o metodologie care funcționează și trebuie respectată. Nu înțeleg de unde informația că va rămâne șomer”, precizează Sorina Pintea.

 

Ministrul sănătății a declarat că actorul Florin Busuioc este în stare stabilă, momentan, el fiind internat la terapie intensivă, și că s-a intervenit rapid, în cazul acestuia. „Rămâne internat la Craiova. Din punct de medical, în acest moment, e bine să rămână acolo”, menționează Sorina Pintea.