Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorina Pintea, confuză în scandalul APEI de la ROBINET: Nu afectează sănătatea, dar să n-o mai folosim
Sorina Pintea, confuză în scandalul APEI de la ROBINET: Nu afectează sănătatea, dar să n-o mai folosim

Sorina Pintea, confuză în scandalul APEI de la ROBINET: Nu afectează sănătatea, dar să n-o mai folosim

Scandalul apei potabile din Bucureşti, episod nou. Alerta de aseară dată Ministerului Sănătăţii, în care cetăţenii erau sătuiţi săp nu mai folosească apă de la chiuvetă, s-dit a fi, până la urm, un balon de săpun.

Astăzi, ministrul Sănptăţii, Sorina Pintea, a făcut declaraţii legate de alerta de aseară: "A primit mai multe sesizări de la cetăţenii din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei cu privire la calitata apei, în sensul că prezena un miros puternic de clor şi de metale grele. În acel moment, conducerea DSP a luat legătura cu Apa Nova comunicându-i aceste aspecte.  Şi cerându+i să posteze pe situl propriu amănunte şi buletine de analiză din data de 29 ianuarie. Apoi, inspectorii DSP au prelevat probe pe care le-au analizat, constatând depăşiri ale concentraţiei de clor, peste limitele legale admise.

Dacă populaţia consumă apă cu un nivel de clor depăşit, acest lucru nu influenţează starea sănătăţii pe termen scurt sau lung. Dar poate să provoace persoanelor alergice sau care suferă de astm bronşic disconfort şi chiar agravarea bolii. Eu nu am spus niciodată ca apa nu este potabilă".

Ştire în curs de actualizare.