Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorina a ajuns în SUA. Ce fotografie au trimis părinții adoptivi ai fetiței din Baia de Aramă
Sorina a ajuns în SUA. Ce fotografie au trimis părinții adoptivi ai fetiței din Baia de Aramă

Sorina a ajuns în SUA. Ce fotografie au trimis părinții adoptivi ai fetiței din Baia de Aramă

Sorina, fetița din Baia de Aramă al cărei caz a stârnit controverse aprinse în spațiul public, a ajuns în SUA, împreuna cu familia adoptivă.

Jurnaliștii de la ziariștii.com au primit pe emailul redacției prima fotografie a Sorinei în SUA și primul mesaj din partea părinților adoptivi.

„După 17 ore de zbor și câteva ore bune pe Otopeni.

În US, după procesarea la serviciul de emigrare. Acum, Sorina Săcărin este cetățean american. Încă doua ore și ajungem acasă.

Mulțumim minunaților prieteni care au fost lângă noi și ne-au sprijinit mereu cu suport moral și căldură.

În râuri de mizerii, în abuzuri zilnice din partea SIIJ, care investighează ilegal cauze în care nu au competență, forțând alte instituții să încalce legea, tocmai atunci gestul simplu de a-ți fi arătată prietenie și suflet se vede la cu totul alte dimensiuni.

Vă mulțumim, prieteni dragi!”, este mesajul lui Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al Sorinei Săcărin, potrivit sursei citate.

Probleme la plecarea din România

Gabi, Ramona şi Sorina Săcărin au ales să zboare spre America prin compania Tarom. Zvonul că părinţii adoptivi şi fetiţa din Baia de Aramă se află în Aeroportul Otopeni s-a împrăştiat cu repeziciune printre angajaţi.

Astfel că soții Săcărin au trecut printr-o serie de momente extrem de dificile, duminică dimineața, pe aeroportul internațional. Când au ajuns în punctul vamal şi au înaintat documentele lor şi ale Sorinei pentru a fi verificate, toţi angajaţii de acolo au început să se agite.

Le-au fost controlate bagajele la sânge, iar actele le-au fost ridicate pentru o verificare „mai amănunţită”.

Gabriel Săcărin a întrebat în repetate rânduri „De ce nu ne permiteţi să plecăm?”, dar nu a primit niciun răspuns. Până la urmă, avionul spre America în care ar fi trebuit să se afle şi ei a decolat.

Angajaţii Tarom şi-au cerut scuze pentru situaţia creată, dar soţii Săcărin au reuşit să-şi păstreze calmul şi au cumpărat alte bilete de avion. Două ore mai târziu, cei doi părinţi şi fiica lor au reuşit să plece spre America.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.