Medicul Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a vorbit  despre protestele anti-restricții din Capitală și din țară.

„Ce vedem acum sunt oameni tineri, foarte tineri unii. Nu sunt obișnuiți așa”

„Majoritatea protestelor de zilele astea sunt spontane. Nu mai pot românii. Ce vedem acum sunt oameni tineri, foarte tineri unii dintre ei. Nu sunt obișnuiți așa”, a spus  fostul primar al Capitalei la Antena 3.

Oprescu consideră că oficialii au o mare parte de vină întrucât nu comunică suficient cu populația. „Greșeala mare de tot pe care o face statul: nu explică. Nu se pot da toate explicațiile în spitale. Nu ies să le explice logic, să le spună de ce trebuie așa. Dacă la început exista o comuniune de idei, puține, câte erau ele… Nu știau despre ce e vorba, nu știau care sunt armele medicale cu care să se lupte. După, a venit replică. Și i-a zăpăcit pe oameni. Nu știu cine are dreptate, cum are dreptate. Iar nenorocitul asta de virus face ce face, omoară oameni.

„Oamenii intră în depresie că stau între patru pereți”

Nu are logică închiderea magazinelor mai devreme. Erau niște cozi ieri de la benzinării. Majoritatea, tot tineri, nu se dădeau duși de acolo. Oamenii au ajuns să se mănânce între ei. Oamenii intră în depresie că stau între patru pereți.

Soluția este să dea niște măsuri pentru care pot să aibă o explicație față de oameni și să poată să comunice în fiecare zi. Dar nu câți morți sunt, câți sunt internați. Să ne mai lase cu sperietura asta. Să spună corect, cinstit, dar dacă numai asta aude omul de un an de zile…”, a încheiat fostul primar.

Vineri, mai mulți medici cunoscuți au trimis o scrisoare deschisă tranșantă președintelui Iohannis, cerându-i să nu mai inducă teamă și să nu mai genereze psihoze în rândul românilor.