Evenimentul Zilei > Politica > Sorin Grindeanu nu a știut să APRINDĂ LUMINA la Guvern. Ce s-a întâmplat
Sorin Grindeanu nu a știut să APRINDĂ LUMINA la Guvern. Ce s-a întâmplat

Sorin Grindeanu nu a știut să APRINDĂ LUMINA la Guvern. Ce s-a întâmplat

Premierul Sorin Grindeanu a fost invitat, aseară, la Antena 3. După ce a povestit în ce a constat întâlnirea pe care a avut-o, împreună cu ministrul Finanţelor, cu delegaţia FMI, Grindeanu a fost invitat de Mihai Gâdea să urmărească o înregistrare făcută, tot ieri, la sediul Guvernului.

"De astăzi vom intra în locurile în care se iau deciziile pentru dumneavoastră, pentru viețile acestei națiuni și veți avea posibilitatea să aflați lucruri pe care poate niciodată nimeni nu vi le-a prezentat într-o emisiune de televiziune", anunță Gâdea. 

Filmul începe cu Mihai Gâdea care este întâmpinat în sala în care se țin conferințele de presă după ședințele Guvernului de noul purtător de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, fostă jurnalistă Antena 3.

După ce aceasta face pe ghidul pe culoarele Guvernului și îi povestește lui Gâdea cum s-a acomodat cu noua funcție, cei doi ajung la Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc.

„Doamna Sevil Shhaideh ocupă biroul care în trecut i-a aparţinut mareşalului Ion Antonescu”, dezvăluie Mihai Busuioc. Apoi, Alina Petrescu îl conduce pe Mihai Gâdea în birourile premierului. Grindeanu tocmai se afla într-o ședință cu mai mulți miniștri, printre care Carmen Dan. Discutau despre ședința de guverne comună România-Moldova, care va avea loc joi la Piatra Neamț. Grindeanu este răpit de Gâdea pentru un scurt interviu.
Premierul spune că el nu crede că Victor Ponta va pleca din PSD şi va înfiinţa o altă formaţiune politică, precizând că refuză să se gândească la faptul că acesta ar avea ”alte scenarii care nu sunt legate de PSD”, lucru care de altfel l-ar dezamăgi.

Mihai Gâdea vrea să vadă cum se vede Piața Victoriei de la fereastra premierului. Moment numai bun pentru Grindeanu să rememoreze serile de proteste. Jurnalistul Antenei 3 vrea să mai afle când primește premierul informările de la SRI.

Grindeanu dezvăluie că nu acesta e primul lucru pe care îl face dimineața. Informările le cere atunci când are o fereastră. Gâdea vrea să vadă și telefonul cu fir roșu, de la care premierul vorbește cu președintele și ceilalți oameni care conduc instituții ale statului. Grindeanu face apoi pe ghidul, și îl conduce pe Gâdea pe culoarele Palatului Victoria spre sala unde se țin ședințele de Guvern. Îl invită în sală, dar mărturisește că nu știe să aprindă și lumina. În timp ce cei doi își continuă discuția, cineva îl salvează pe premier și aprinde candelabrele, dar Grindeanu îl scoate pe Gâdea din sală. 

Ajung și pe holul unde se află galeria de onoare a foştilor premieri.Gâdea îl întreabă pe Grindeanu care premier a fost cel mai bun prim-ministru în opinia sa după 1989. 

 "Mi-e greu să fac o evaluare. Cred că o combinaţie, o combinaţie între Adrian Năstase, Victor Ponta şi Mugur Isărescu, aşa o combinaţie ar fi fost fericită şi domnul Tăriceanu pentru că a fost o perioadă în care lucrurile au mers foarte bine din punct de vedere economic. Eu cred că aşa, luat mai mult de la unii, mai puţin de la alţii, dar o combinaţie ar fi fost ideală", spune Sorin Grindeanu