Evenimentul Zilei > International > Sora lui Kim Jong-un amenință SUA cu armele nucleare. „Vor plăti scump”
Sora lui Kim Jong-un amenință SUA cu armele nucleare. „Vor plăti scump”

Sora lui Kim Jong-un amenință SUA cu armele nucleare. „Vor plăti scump”

Kim Yo-jong, sora dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, s-a lansat într-o nouă serie de amenințări la adresa SUA și a Coreei de Sud.

Furioasă că trupele americane și sud-coreene au declanșat exerciții militare comune, Kim Yo-jong a făcut referire, din nou, la capacitățile nucleare ale regimului de la Phenian, avertizându-i pe americani că vor plăti scump pentru amenințările militare la adresa țării sale

„Americanii pun în pericol situația din Peninsula Coreeană”

„Exercițiile sunt expresia cea mai vie a politicii ostile a SUA, politică menită să înăbușe statul nostru cu forța. Ele reprezintă un act neplăcut de autodistrugere pentru care ar trebui să plătească scump, deoarece amenință siguranța poporului nostru și pun în pericol situația din Peninsula Coreeană”, a declarat Kim Yo-Jong, potrivit agenției oficiale de știri a Coreei de Nord.
Sora dictatorului de la Phenian a făcut, din nou, referire la capacitatea țării sale de a face față oricărui inamic.

„Putem contracara rapid orice acțiune militară împotriva noastră”

„Vom crește în continuare factorul de descurajare, capacitatea absolută de a face față amenințărilor militare din ce în ce mai mari care vin din partea SUA, cu alte cuvinte capacitățile naționale de apărare și de a da lovituri preventive puternice pentru a contracara rapid orice acțiune militară împotriva noastră”.

În aceeași intervenție potrivit agenției de știri Yonhap din Seul, Kim Yo-jong a cerut retragerea forțelor americane din Coreea de Sud,
„Pentru ca pacea să se stabilească în peninsulă, este imperativ ca SUA să își retragă trupele de agresiune și echipamentele de război desfășurate în Coreea de Sud”.

„Atâta timp cât forțele SUA rămân în Coreea de Sud, cauza principală a agravării periodice a situației din Peninsula Coreeană nu va dispărea”, a adăugat sora lui Kim Jong-un.

Coreea de Nord pruvește exercițiile militare ale forțelor americane și sud-cotreene ca pe o repetiție generală pentru o invazie a Coreei de Nord. Autoritățilec de la Seoul și Washington susțin, însă, că acestea sunt de natură pur defensivă.

Coreea de Sud a răspuns la atacurile dezlănțuite de Kim Yo-Jong afirmând că va monitoriza îndeaproape acțiunile Coreei de Nord și va fi pregătită pentru orice scenariu.

Potrivit agenției de știri Yonhap, comandanții militari ai SUA au refuzat să „comenteze cu privire la pregătirea planificată sau desfășurată pentru instruire”, scrie site-ul insiderpaper.com.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: