Evenimentul Zilei > International > Sora lui Kim Jong-un are un mesaj apăsat pentru SUA: „Este calea greşită.”
Sora lui Kim Jong-un are un mesaj apăsat pentru SUA: „Este calea greşită.”

Sora lui Kim Jong-un are un mesaj apăsat pentru SUA: „Este calea greşită.”

Kim Yo Jong, sora dictatorului Kim Jong-un, n-a rămas datoare după mesajul consilierului american pentru securitate națională, Jake Sullivan, care care a declarat recent că vede un „semnal interesant” în discursul liderului nord-coreean despre pregătirea pentru confruntarea, dar și pentru stabilirea relaţiilor diplomatice cu Statele Unite.

Astfel, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un a spus că SUA au așteptări greșite pentru Coreea de Nord. Mesajul ei a fost completat şi de un înalt oficial al partidului de guvernământ, Kim Yo Jong.

„Așteptarea pe care au ales-o este calea greșită, care i-ar fi aruncat într-o dezamăgire și mai mare. Se pare că SUA ar putea interpreta situația în așa fel încât să caute confort pentru sine”, a declarat Kim Yo Jong într-o declarație publicată în mass-media de stat din Coreea de Nord.

Reacţia ei vine după declaraţiile lansate duminică de Jake Sullivan. În prezent, reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Son Kim, se află în vizită la Seul. În capitala Coreei de Sud a fost organizată o întâlnire trilaterală cu omologii săi sud-coreeni și japonezi. Astfel, Son Kim a spus luni că administraţia de la Washingtonul se bazează pe Phenian pentru a fi de acord cu reluarea dialogului bilateral.

Sora lui Kim Jong-un are un mesaj apăsat pentru SUA

kim jong-un

Altfel, Sullivan a mai punctat că SUA ar pregăti noi sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse. „Nu este semnalul aşteptat după summitul de la Geneva”, a replicat ambasadorul Rusiei, Anatoli Antonov, la sosirea în SUA.

„Acesta nu este semnalul aşteptat după summit. Cred că prin sancţiuni este imposibilă stabilizarea, restabilirea relaţiilor dintre ţări. În prezent obiectivul este de a restabili dialogul, de a restabili mecanismele de dialog distruse”, a precizat Antonov. Ambasadorul a completat că intenţionează să lucreze la punerea în aplicare a „acelor cuvinte cu caracter pozitiv care au fost spuse de preşedinţi” la summitul de la Geneva, eveniment la care Joe Biden s-a întâlnit cu Vladimir Putin.

„Suntem pe cale să pregătim o altă serie de sancţiuni care să fie aplicate în această situaţie”, anunţase duminică Jake Sullivan la postul american CNN, la patru zile după summitul de la Geneva. Biden şi Putin şi-au afişat dorinţa de a aplana tensiunile. Un semnal în acest sens a fost revenirea ambasadorilor celor două ţări la posturile lor. Ambasadorul rus la Washington a fost rechemat în martie pentru consultări şi s-a întors duminică în Statele Unite, conform Agerpres.