Walter Shaub are o explicatie pentru faptul că încercările de artă abstractă ale lui Hunter sunt achizitionate de cumpărători anonimi cu sume de până la o jumătate de milion de dolari.

„Valorifică relația respectivă prin vânzarea de artă la prețuri evident umflate”

El spune ca aici nu e vorba de artă, ci de riscul ca unii „căutători de influență să canalizeze bani către familia Biden”
Walter Shaub, fostul director al Biroului de Etică al Guvernului sub Obama, a spus că aranjamentul care îi aduce fiului președintelui sume fabuloase îi provoacă sentimente extrem de neplăcute.

„Noțiunea de fiu al unui președinte care valorifică relația respectivă prin vânzarea de artă la prețuri evident umflate și menținerea publicului în întuneric despre cine îi direcționează banii, imi dă o senzație de rușine și durere”, a declarat Shaub pentru Fox News.

„Există riscul ca cei care caută influență să canalizeze banii catre familia Biden”

Shaub a avertizat, de asemenea, că anonimatul acordat clienților lui Hunter e o mare problemă.

„Așa cum taxele hoteliere și achizițiile imobiliare au creat riscul ca părți necunoscute să canalizeze bani către familia Trump în scopuri potențial ilicite, prețurile  grotesc umflate ale artei lui Hunter Biden creează un risc similar ca cei care caută influență să canalizeze banii catre familia Biden”, sustine Shaub. .

Shaub a spus că e de părere că Hunter Biden și dealerul său de artă, Georges Berges, „ar trebui să dezvăluie identitatea cumpărătorilor”, astfel încât publicul să poată vedea dacă acestia încearcă să „obțină acces la [guvern]”.

El a mai spus că „publicul nu ar trebui să aibă  credința oarbă că oficialii guvernamentali se vor comporta” la fel,  indiferent de încercarile de a-i cumpăra influență.

„Cred, de asemenea, că este ridicol faptul că Hunter Biden merge mai departe cu această vânzare ca artist”, a continuat Shaub. „Nu poate crede că cineva îl plătește pe baza calității artei. Miroase a încercare de a încasa pe o legătură de familie cu Casa Albă”. Chiar președintele ar trebui să-i ceară fiului său să inceteze, spune Shaub.

Fiul președintelui a revenit în atentia presei săptămâna trecută după ce s-a aflat că Berges îi va vinde operele de artă cu sume cuprinse între 75.000 și 500.000 de dolari.

Townsend Group, o agenție care reprezintă Berges, a apărat anterior decizia de a păstra anonimatul clienților lui Hunter Biden.

„Prețurile de artă plastică în experiențele sale ca galerist se bazează și pe cererea operei și pe valoarea intrinsecă a acesteia”, a declarat agenția pentru Fox Business. „Sentimentul său este că în cadrul fiecărei piese – ca și în cazul fiecărui artist, vânzările sunt întotdeauna confidențiale pentru a proteja intimitatea colecționarului, aceasta este o practică standard pentru tranzacțiile din galerii, precum și din casele de licitații”.