Dacă duminica următoare s-ar organiza alegeri, 44% ar vota PSD-ul, în timp ce 24% PNL, în timp ce USR ar fi votat de 12%. Pe de altă parte, ALDE urcă ușor și ajunge la 8%, în timp ce UDMR se menține la același procent de 5%.

Una dintre marile surprize ale sondajului este PMP a lui Traian Băsescu, care ar obține doar 3 procente și nu ar mai intra în Parlament.

În ceea ce privește încrederea în politicieni, Gabriela Firea ocupă detașat primul loc, cu 59%, urmată de premierul Sorin Grndeanu, care a ajuns la un grad de încredere de 48% și președintele Klaus Iohannis, cu un grad de încredere de 47%.

Pe locul al patrulea se află Călin Popescu Tăriceanu cu 44%, urmat de Victor Ponta cu 39%. Dacian Cioloș are un grad de încredere de 35%.

Surpriza sondajului este ascensiunea Gabrielei Firea. Astfel, dacă duminică s-ar organiza alegeri prezidențiale, primarul Capitalei ar câștiga 44% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis doar 40%.

Un alt sondaj, realizat de IMAS pentru Realitatea TV în aprilie 2017, arată că 35,2% dintre români au încredere în Klaus Iohannis, în timp ce doar 24,3% au încredere în Liviu Dragnea.