Evenimentul Zilei > Actualitate > Sondaj CURS – Avangarde pentru TVR: Victor Ponta 54% – Klaus Iohannis 46%
Sondaj CURS – Avangarde pentru TVR: Victor Ponta 54% – Klaus Iohannis 46%

Sondaj CURS – Avangarde pentru TVR: Victor Ponta 54% – Klaus Iohannis 46%

TVR va realiza un sondaj de tip exit-poll în duminica alegerilor prezidențiale, cu ajutorul CURS-Avangarde. Aceștia au prezentat ieri rezultatele calibrării.

TVR va realiza un sondaj de tip exit-poll în duminica alegerilor prezidențiale, cu ajutorul CURS-Avangarde. Aceștia au prezentat ieri rezultatele calibrării.Sondajul preelectoral a fost realizat în intervalul 7-9 noiembrie, pe un eşantion de 2.000 de respondenţi cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroare este de plus, minus 2,2 %. 

În ceea ce priveşte preferinţele alegătorilor, sondajul arată că Victor Ponta ar primi votul a 54 % dintre cei intervievaţi iar contracandidatul său, Klaus Iohanis, 46 de procente, potrivit unei știri difuzată de TVR în cadrul Telejurnalului.Peste 45 la sută dintre românii chestionaţi sunt foarte interesaţi de turul doi al alegerilor prezidenţiale. 37% au spus că sunt interesaţi. 11, puţin interesaţi, iar 6 la sută, deloc interesaţi de ceea ce se va întâmpla pe 16 noiembrie.

Mai mult de jumătate dintre respondenţi au spus că sigur vor vota duminică. 20 la sută au declarat că probabil vor merge la vot, iar 16 la sută nu s-au decis încă dacă îşi exprimă acest drept. Trei procente dintre cei chestionaţi spun că cel mai probabil nu vor merge să voteze, iar 4% declară că nu vor vota, potrivit sursei citate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: