Evenimentul Zilei > Politica > Ce SOLUȚIE propune USR pentru ieșirea din criza politică generată de guvernarea PSD – ALDE
Ce SOLUȚIE propune USR pentru ieșirea din criza politică generată de guvernarea PSD – ALDE

Ce SOLUȚIE propune USR pentru ieșirea din criza politică generată de guvernarea PSD – ALDE

USR susţine că alegerile anticipate reprezintă singura soluţie decentă pentru a ieși din criza politică generată de guvernarea PSD-ALDE.

„Partidul Uniunea Salvaţi România constată cu îngrijorare că liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE catapultează România într-o criză politică pentru a-şi satisface interesele pur personale din sfera penală. (…) În contextul actual, când cetăţenilor li se cere în fapt să aleagă între oferta de incompetenţă şi cea de hoţie furnizate de o coaliţie care a dovedit în doar şase luni incapacitatea explicită de a guverna, soluţia decentă şi necesară pentru România devine cea a alegerilor anticipate”, potrivit unui comunicat transmis de USR.

USR solicită o guvernare „responsabilă, lipsită de populism, transparentă, predictibilă” şi orientată strict către valorile europene şi transatlantice.

„Nu ne facem vreo iluzie cu privire la corpul comun din care provin atât domnul Dragnea, condamnat penal definitiv şi cercetat penal, precum şi domnul Grindeanu, semnatar al OUG 13/2017. Aceştia sunt exponenţi ai aceleiaşi clase politice iresponsabile, capabilă, după cum vedem în aceste zile, să ducă ţara în criză politică la nivel guvernamental pentru interese partinice netransparente şi interese pur personale din sfera penală”, susţine USR.

Reprezentanţii Uniunii opinează că Liviu Dragnea „pedepseşte” Guvernul Grindeanu „pentru eşecul planului de subminare a Justiţiei”.

„Constatăm că, cel puţin aparent, nedezvoltarea suficientă a relaţiilor cu Rusia a determinat CPExul PSD să îi spună 'konieţ' lui Grindeanu, dar acesta le-a răspuns cu 'niet'. Ţine de consecvenţa politică faptul că evaluarea activităţii unui Guvern care şi-a atras eticheta de #noapteacahoţii să fie realizată de către Darius Vâlcov, un specialist în întâlniri nocturne cu iz penal şi capitonarea pereţilor cu tablouri de provenienţă ilicită. (…) Mizele reale ale evenimentelor recente nu sunt măsurile de creştere a nivelului de trai sau perdeaua de fum a programului de guvernare, ci încercările nereuşite de a submina demersurile anticorupţie care i-au dus la exasperare pe cei doi preşedinţi cu probleme penale de la PSD şi ALDE”, se menţionează în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită soluţionarea urgentă a crizei din interiorul coaliţiei de guvernare, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Șefii organizațiilor județene și conducerea central a partidului discută dacă este nevoie de excluderea din formațiunea social-democrată a premierului Sorin Grindeanu, au spus EVZ surse participante la ședință. 

Premierul Sorin Grindeanu a scris, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că PSD riscă să piardă guvernarea. Șeful Guvernului a propus, în acest sens, o „largă consultare în partid” cu cei care muncesc și cred în PSD.