Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu ATACĂ DECISIV! TOTUL SAU NIMIC. Va rezista Dragnea în fața TACTICII DE ULTIMĂ ORĂ?
Grindeanu ATACĂ DECISIV! TOTUL SAU NIMIC. Va rezista Dragnea în fața TACTICII DE ULTIMĂ ORĂ?

Grindeanu ATACĂ DECISIV! TOTUL SAU NIMIC. Va rezista Dragnea în fața TACTICII DE ULTIMĂ ORĂ?

Premierul Sorin Grindeanu a scris, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că PSD riscă să piardă guvernarea. Șeful Guvernului a propus, în acest sens, o „largă consultare în partid” cu cei care muncesc și cred în PSD.

„De peste 20 de ani sunt în PSD. Și vă asigur de respectul meu pentru tot ce ați făcut în acest partid. Vă garantez că nu mă agăț în niciun fel de funcția de Prim-ministru, pe care o ocup și datorită susținerii pe care mi-ați acordat-o”, a scris Grindeanu.

El a mai spus că își va prezenta demisia numai atunci când președintele Klaus Iohannis va numi un premier tot de la PSD.

„Vreau să mă asigur că președintele României va nominaliza un premier tot din partea PSD, iar atunci sunt gata să îmi prezint demisia”, a precizat Grindeanu.

Premierul a atras atenția asupra faptului că PSD riscă să piardă guvernarea, iar în prezent, social-democrații îi transferă lui Iohannis toată puterea.

„Există riscul iminent ca PSD să piardă guvernarea, iar în acest moment îi transferăm practic președintelui Iohannis toată puterea în România. Nu putem accepta această situație! Vă propun o largă consultare în partid, cu toți cei care muncesc și cred în mod real în PSD! Vreau să cântăriți bine ce decideți astăzi. Avem o datorie față de România. Partidul nostru a fost mereu un reper de stabilitate, pe noi nu ne definesc crizele interne. PSD trebuie să rămână un pilon de competență și responsabilitate”, a conchis Grindeanu.

Liderii organizațiilor județene și conducerea central a partidului discută dacă este nevoie de excluderea din formațiunea social-democrată a premierului Sorin Grindeanu, au spus EVZ surse participante la ședință.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită soluţionarea urgentă a crizei din interiorul coaliţiei de guvernare, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.