Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > NOI DETALII. Soldații americani de la Deveselu implicați în ororile de la Caracal. Teoria conspirației cu damf de vodcă și gust icre negre
NOI DETALII. Soldații americani de la Deveselu implicați în ororile de la Caracal. Teoria conspirației cu damf de vodcă și gust icre negre

NOI DETALII. Soldații americani de la Deveselu implicați în ororile de la Caracal. Teoria conspirației cu damf de vodcă și gust icre negre

Observ cum de mai mult timp se încearcă acreditarea ideii că soldații americani din baza de la Deveselu ar fi implicați în ororile de la Caracal. Ca urmare a numeroaselor comentarii, vreau să mai aduc câteva informații.

Ieri scriam: „O teorie care până acum nu a prins, deși s-a încercat promovarea ei prin mass-media.

Unul dintre elementele acestei dezinformări este acela că în ultimele două săptămâni peste 90 de soldați de la baza militară de la Deveselu ar fi fost schimbați.

Adică ni se sugera, deloc subtil, că aceștia ar fi fost beneficiarii serviciilor sexuale oferite de Gheorghe Dincă și adolescentele răpite.

UPDATE:

Fără a se dovedi în nici un fel, până în acest moment că Monstrul din Caracal este un proxenet, profilul acestuia fiind mai curând al unui criminal în serie. 

„În primul rând vorbim despre faptul că în orice bază militară au loc rotiri de personal, presupunând că ar fi existat într-adevăr o asemenea schimbare masivă de soldați. În al doilea rând, peste tot în lume, unde au baze militare, SUA încheie un tratat care prevede foarte clar că soldații aceștia nu pot fi judecați de instanțe locale. Deci nu a existat niciun motiv legal pentru retragerea lor.”

UPDATE:

Există un mod de operareÎn februarie 2017 a mai existat un asemenea scenariu, în Lituania. Acolo soldați germani din trupele NATO au fost acuzați de un viol. 

Deutsche Welle în 2016 relata cum presa rusă a inventat  cazul unei fete de origine rusă în vârstă de 13 ani, pe nume Lisa, care ar fi fost violată la Berlin de un grup de refugiaţi arabi. Acuzaţiile s-au dovedit a fi false. Cazul a stârnit proteste de amploare, tensiuni diplomatice între Berlin şi Moscova.

Dar cel mai important element este acela că, până în acest moment, nu există nicio mărturie, sau dovadă circumstanțială, care să vorbească despre implicarea soldaților americani în ceea ce se întâmplă în curtea lui Gheorghe Dincă.

Mult mai probabil vorbim despre protipendada locală, despre procurori, polițiști, poate și ceva politicieni mărunți.

UPDATE:

Așa-zisele dovezi zdrobitoare  publicate de „Libertatea” sunt de fapt un singur pasaj care face o referire vagă la cetățeni americani și austrieci aflați în zonă, unii pentru înființarea bazei de la Deveselu. Aceștia ar fi fost clienții unei rețele de prostituție. Este mult mai probabil, dacă este adevărată, declarația să se refere la contractorii civili care au lucrat la amenajarea bazei în anul 2011. 

Ceea ce este greu de înțeles este de unde a tras concluzia „Libertatea” că vorbim despre soldați americani: ”16 minore din Caracal forțate să facă sex cu români, manageri austrieci și soldați americani! Cum i-a scăpat DIICOT pe militarii din Deveselu, deși au cumpărat de la traficanți sex cu fete de 14-16 ani”.

De ce nu apare aceeași întrebare legată de cetățenii austrieci, e greu de spus, mai ales din punct de vedere jurnalistic, nu-i așa? 

Aproape sigur vorbim despre un dement, Un psihopat ale cărui instincte sexuale erau convertite în crimă.

Care este miza implicării soldaților de la Deveselu în scandalul de la Caracal este evident! Vorbim de bază militară care le stă rușilor în gât.

UPDATE:

Un fost criminalist, Marian Baboian avea următorul comentariu la acest articol postat pe Fb: „Ăsta e un criminal în serie, sadea …
Studierea traficanților (vreo 700 condamnați) ne arată că 80% sunt bărbați, cu vârsta de 15-42 de ani, și de regulă pentru muncă (deci nu sclavia sexuală e dominantă!)
Traficarea de prostituate/prostituați (băieții au tarife uluitoare) se face TANDRU …e de fapt un IMPRESAR, nu un STĂPÂN SADIC & LACOM (genul ăsta ajunge sigur la bulău in maxim 4 ani!). Misterul e că sclavele sunt apatice, neparticipative …sunt triste ca nevestele de care fug clienții.”

În mod cert acesta nu pare stilul lui Gheorghe Dincă. Iar faptul că oasele descoperite în padure nu aparțin Alexandrei, îi dă dreptate criminalistului.

Cine este interesat să profite de emoția reală a oamenilor, de indignarea dată de proasta gestiune a cazului de către autorități, este la fel de evident. Păpușarii vin din aceeași zonă geografică.

Războiul dintre SUA și Rusia în Europa, mai ales în cazul țărilor aflate la granița Federației Ruse, se poartă cu ajutorul propagandei negre.

Ceea ce experimentăm zilele acestea nu este nou, sunt multe alte exemple în ultimii ani.

Soluția este comunicarea permanentă a datelor susceptibile de a fi de interes public, neutralizarea celor care încearcă să vină cu altă teorie, de tipul celei de mai sus. Cu date și elemente clare.

Și pedepsirea vinovaților! De sus până jos!

P.S. Toate cele scrise mai sus nu au menirea să demonstreze că soldații americani nu au relații cu localnicele din Caracal, ci că în cazul lui Gheorghe Dincă avem de-a face (cel mai probabil) cu un dement, criminal în serie. Drama din Caracal este exploatată propagandistic. Acest lucru este evident. 

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: