Evenimentul Zilei > Actualitate > Șofer RATC Constanța, concediat. Fura motorină din autobuzul pe care lucra
Șofer RATC Constanța, concediat. Fura motorină din autobuzul pe care lucra

Șofer RATC Constanța, concediat. Fura motorină din autobuzul pe care lucra

Un echipaj al Grupării Mobile de Jandarmi Constanța a prins, în flagrant, un șofer al Regiei de Transport în Comun în timp ce, cu ajutorul unei instalații, scotea motorină din rezervorul autobuzului pe care îl conducea.

S-a întâmplat, astăzi, la ora 5,30 la capătul liniei de autobuz 101. Un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa care se afla în misiune a observat în apropiere de zona “Sere”, la capătul de linie a autobuzului 101, pe şoferul unui mijlocului de transport, în timp ce transporta, de la autoturismul proprietate personală, la autobuz, mai multe recipiente de plastic goale. Şoferul a închis portbagajul, s-a suit în autobuz şi a pornit o pompă electrică.

Jandarmii au urcat în mijlocul de transport şi l-au surprins pe şofer în spate, în timp ce scotea printr-o trapă, combustibil, cu ajutorul unei miniinstalaţii formată dintr-o pompă conectată la tabloul electric  şi care era prevăzută la un capăt cu un furtun. În partea din spate a autobuzului jandarmii au mai găsit două recipiente de plastic, de zece litri, pline cu combustibil cu miros specific de motorină şi alte două recipiente goale care urmau să fie umplute.

Șoferul, de 43 de ani, angajat vechi al RATC Constanța, a recunoscut că a scos motorina pentru uz personal. Pe numele lui, au fost întocmite actele de sesizare pentru fapta de furt calificat. Directorul general al RATC, Bogdan Niță, a declarat că după parcurgerea procedurilor de anchetă internă, angajatul va fi, cel mai probabil, concediat, având antecedente. “Cazurile de furt de combustibil din autobuze, în proporție de 100%, s-au finalizat cu concedierea angajaților”, a precizta Niță.