Evenimentul Zilei > Justitie > Șocul avut de o bătrână când s-a întors de la piață. Polițiștii au intrat pe fir
Șocul avut de o bătrână când s-a întors de la piață. Polițiștii au intrat pe fir

Șocul avut de o bătrână când s-a întors de la piață. Polițiștii au intrat pe fir

O fată de 15 ani a jefuit o femeie de 84 de ani, din localitatea doljeană, Calafat. Puștoaica i-a furat 100.000 de lei, bani pe care bătrâna îi urma vânzarii unei case. Din nefericire, deși adolescenta a fost reținută, Poliţia a mai recuperat doar 7.000 de lei.

Bătrâna vânduse o casă, iar în urma tranzacţiei obţinuse o 100.000 de lei și ținea banii în locuinţa sa.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dolj, fata de 15 ani ar fi avut o cheie cu care a deschis locuinţa femeii, atunci când aceasta era plecată la piaţă, a intrat în casă şi i-a furat întreaga sumă de bani.

„Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au efectuat 4 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane din Calafat, inclusiv la domiciliul minorei în cauză. La respectiva locaţie, poliţiştii au găsit cheia de la uşa de acces în locuinţa persoanei vătămate, precum şi suma de aproximativ 7.000 de lei, cercetările fiind continuate pentru recuperarea întregului prejudiciu”, anunţă reprezentanţii IPJ Dolj.

Judecătorii au decis ca fata să fie arestată la domiciliu, pentru 30 de zile. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dolj, adolescenta va fi supusă unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă avea sau nu discernământ atunci când ar fi comis furtul.