Evenimentul Zilei > Social > Societățile Primăriei Timișoara se canibalizează. Furnizorul de apă rece a poprit conturile furnizorului de apă caldă
Societățile Primăriei Timișoara se canibalizează. Furnizorul de apă rece a poprit conturile furnizorului de apă caldă

Societățile Primăriei Timișoara se canibalizează. Furnizorul de apă rece a poprit conturile furnizorului de apă caldă

Situație fără precedent între două dintre societățile Primăriei Timișoara. Societatea care furnizează agent termic s-a trezit cu conturile blocate (pe neanunțate) de către societatea care furnizează apă (rece) în municipiul de pe Bega.

Colterm SA, compania de termoficare are, de câteva zile, coturile blocate până când va achita o datorie de 3 milioane de lei către Aquatim SA, furnizorul de apă rece. „De miercurea trecută ne-am trezit, brusc, cu conturile blocate de către Aquatim. Nu am primit nicio notificare anterioară, așa cum ar fi trebuit să se întâmple. E adevărat că există această datorie și, la fel de adevărat este că o vom plăti. Însă lucrurile puteau fi rezolvate fără a se ajunge la o astfel de situație de blocaj efectiv, cu atât mai mult cu cât ambele societăți avem același acționar unic – CLT – și furnizăm servicii timișorenilor. Noi suntem o societate care avem o componentă sezonieră a activității și nici nu deținem monopolul pe piață. (…) La momentul de față, din păcate, noi suntem într-un blocaj. Îl vom depăși, însă nu pot să nu mă întreb: cui folosește acet blocaj?”, a declarat pentru EVZ Emil Șerpe, directorul general Colterm SA. În oraș se vorbește că miza ar fi preluarea Nodului Hidro, cea mai veche astfel de construcție industrială funcțională din Europa.

În replică, Ilie Vlaicu, directorul Aquatim SA, spune că „e vorba de facturi cu scadența ce a depășit toate limitele” și că s-a acționat pe cale de consecință.