Vicepreședintele Societății Timișoara, Brândușa Armanca, a confirmat, pentru EVZ, că nu răspunde solicitării Asociației 15 Noiembrie 1987. “Societatea Timișoara nu retrage premiul dat lui Augustin Lazăr pentru că, în prezent, criteriile care au determinat acordarea premiului sunt valabile. Criteriul principal a fost corectitudinea, reziliența, perseverența cu care Augustin Lazăr a apărat justiția și independența justiției”, a precizat Brândușa Armanca.

 

Al doilea motiv pentru care Societatea Timișoara nu retrage premiul Speranța, acordat procurorului general Augustin Lazăr,este, potrivit Brândușei Armanca, campania media împotriva acestuia pornită de televiziunile lui Dan Voiculescu. „Această campanie pornită de Antena 3 și croșetată împreună cu Călin Popescu Tăriceanu este determinată de interese mizerabile ale domnului Dan Voiculescu, practician până în ziua de azi a unor metode securiste, transferate televiziunilor sale. Personal cred că această campanie este stimulată de decizia lui August Lazăr ca procuror general de a trimite în instanță dosarul Revoluției”, a concluzionat vicepreședintele Societății Timișoara, Brândușa Armanca.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr a primit la sfârșitul lunii martie, de la Societatea Timișoara, premiul "Speranţa" pe anul 2018. Premiul „Speranţa“ se acordă „Pentru cea mai însemnată contribuţie la instaurarea democraţiei, destrămarea structurilor comuniste şi menţinerea speranţei în România“, fiind primit, în anii de după Revoluție, de Corneliu Coposu, Constantin Ticu Dumitrescu, Lucia Hossu Longin, Regele Mihai, Ana Blandiana și alte personalități marcante românești.  

 

Te-ar putea interesa și: