Potrivit unui comunicat al INI, oamenii legii au desfășurat, la 30 ianuarie, cinci percheziții în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul păstrării ilegale, comercializării de arme și muniții de către membrii unei grup criminal, potrivit deschide.md

„Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală și a acțiunilor speciale de investigație, s-a stabilit că  în perioada 2017-2018, membrii grupării ar fi obținut ilegal,  arme și muniții, care urmau a fi comercializate. Activitatea infracțională a grupării a fost investigată cu mijloace tehnice speciale, urmărire vizuală, investigația sub acoperire, inclusiv prin comercializarea ilegală a unor arme. Poliția a reținut un bărbat de 57 de ani, alți doi fiind dați în căutare”, scrie în comunicatul poliției.

Sursele ne-au comunicat că un agent sub acoperire ar fi cumpărat de la bărbatul reținut un pistol de model Baikal, cu numărul radiat, la un preț de 700 de dolari americani. Aceeași persoană aducea din stânga Nistrului și automate Kalașnikov la un preț de 1000 de euro per bucată, dar și grenade pe care le vindea cu 20 de euro per bucată.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală  pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor şi sustragerea lor.

Conform legislației persoana culpabilă de comiterea unei asemenea infracțiuni riscă închisoare de până  la 7 ani.