Autorităţile au luat această măsură, deoarece, Mocanu ar fi încălcat condițiile controlului judicar.

Dani Mocanu ar fi trebuit să se întoarcă în țară într-un anumit termen, dar cum acest lucru nu s-a întâmplat, autoritățile din România au emis pe numele acestuia un ordin de reținere.

Astăzi, manelistul care astăzi împlinește 27 de ani, a fost reținut și în 2017, într-un dosar în care este acuzat de proxenetism.

Zilele trecute, artistul a efectuat o deplasare în Germania, acolo unde a susținut un concert.

Cu toate că a anunțat autorităților acest lucru, artistul se pare că nu a respectat data de întoarcere, iar acest lucru a dus la reținerea de azi.

Surse din anturajul artistului au declarat că avocatul lui Dani Mocanu a fost însărcinat să discute cu autoritățile competente asupra acestui aspect, dar se pare că acest lucru nu s-a mai întâmplat.

„Sunt în drum spre București în mașină cu doi polițiști… spre parchet… Azi, de ziua mea, 3 septembrie, procurorul s-a gândit să mă rețină”, a scris artistul pe pagina de socializare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuat, în septembrie 2017, 13 percheziţii domiciliare, dintre care 9 pe raza judeţului Dâmboviţa şi câte două în Argeş şi în Bucureşti, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

În anul 2017, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuaz mai multe percheziţii domiciliare pe raza judeţului Dâmboviţa şi câte două în Argeş şi în Bucureşti, în dosarul în care şi Mocanu era suspect pentru constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

„În sarcina bănuiţilor s-a reţinut că, începând cu anul 2011, aceştia ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat în vederea practicării prostituţiei în Marea Britanie şi Irlanda. În cauză, la data de 19 septembrie 2017, poliţia londoneză a efectuat 5 percheziţii la 4 bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, unde au fost identificate 8 persoane bănuite şi 6 tinere care practicau prostituţia”, a arătat, la vremea respectivă, Poliţia Dâmboviţa.

La percheziţiile de la domiciliile bănuiţilor au fost indisponibilizate sume importante de bani, respectiv 39.850 de lei, 1.000 de euro, dar şi 15 telefoane mobile, cartele SIM şi mai multe înscrisuri şi documente. Totodată, au fost indisponibilizate şi cinci autoturisme utilizate de persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor, potrivit cancan.ro

Te-ar putea interesa și: