Evenimentul Zilei > Actualitate > Soarta cumplită a „Vedetei de pe macara”. Chinezoaica s-a prăbușit în gol de la 50 de metri
Soarta cumplită a „Vedetei de pe macara”. Chinezoaica s-a prăbușit în gol de la 50 de metri

Soarta cumplită a „Vedetei de pe macara”. Chinezoaica s-a prăbușit în gol de la 50 de metri

Un influencer din China și-a pierdut viața după ce a căzut în gol de la aproximativ 50 de metri. Tragedia a avut loc în orașul Quzhou din vestul Chinei.

Xiao Qiumei, o tânără de numai 23 de ani din China, era faimoasă pe varianta chinezească a platformei TikTok. Filmările sale spectaculoase îi aduseseră celebritatea. Profitând de faptul că lucra la mare înălțime, ca operator profesionist al unei macarale turn, Xiao Qiumei posta des videoclipuri despre viața și ocupația ei neobișnuită. Clipurile ei se bucurau de mare succes, nu mai puțin de 100 000 de internauți urmărindu-i fiecare postare.

Înregistra un videoclip sau a făcut un pas greșit?

Tragedia a survenit la ora 17.40, când majoritatea colegilor de serviciu ai tinerei părăsiseră locul de muncă. Xiao Qiumei a murit pe loc. Martorii oculari susțin că tânăra influencer mai avea încă telefonul în mână când a fost găsită, scrie ediția electronică a ziarului britanic The Sun.
De altfel, pe TikTok-ul chinezesc circulă imagini despre care se spune că ar fi fost înregistrate în timpul căderii. Filmarea terifiantă o puteți vedea aici.

Cu toate astea, familia neagă că înregistrarea ar fi autentică. Mai mult, rudele tinerei femei, mamă a doi copii mici, afirmă că ea era o adevărată profesionistă și nu-și înregistra niciodată filmulețele în orele de program. Potrivit apropiaților tinerei, accidentul ar fi avut loc din cauza unui pas greșit făcut în timpul schimbului de tură. Conform tradițiilor locale, tânăra a fost incinerată, iar cenușa ei a fost așezată pe o măsuță sub o umbrelă, scrie The Sun.

La începutul acestei luni, un alt influencer, de această dată din Hong Kong, a murit după ce a căzut într-o cascadă în timp ce-și făcea un selfie. În timp ce stătea lângă cascada de pe râul Tsing Dai, Sophia Cheung a alunecat și a căzut în apa adâncă de 16 metri, scrie The Daily Mail.
Filmările și fotografiile spectaculoase, care se bucură de mare succes pe rețelele de socializare, nu sunt lipsite de riscuri. Nu numai pentru influenceri, ci și pentru tinerii obișnuiți ale căror posturi sunt urmărit numai de câțiva prieteni. Selfie-urile și filmulețele realizate în situații periculoase au ucis în ultimii ani numeroși tineri din întreaga lume, inclusiv din România.