Demnitarul consideră că premierul maghiar este foarte periculos din cauza tendințelor sale revizioniste.

„Știu că Orban visează la o astfel de schimbare. Viktor Orban încerca să ne convingă să ocupăm și să împărțim teritoriile ucrainene în perioada crizei din Ucraina. La fel ca Vladimir Putin, el visează la revizuirea frontierelor Europei. (…) Noi nu vrem să destabilizăm Europa. Îl cunosc pe Victor Orban. Este educat, cunoaște limbi străine și știe să se comporte cu elitele internaționale. Este un politician inteligent și foarte periculos.”, a declarat membrul partidului polonez de opoziție Platforma Civică, conform 112.international.

Deputatul a mai precizat că vede Ungaria ca pe o „țară periculoasă” din cauza atitudinilor sale revizioniste. Slavomir Nitras crede că maghiarii visează să schimbe ordinea postbelică.

Publicația amintește că Ungaria blochează desfășurarea ședințelor Comisiei NATO-Ucraina, din cauza încălcării drepturilor maghiarilor care trăiesc în Ucraina prin prevederile legii educației. De asemenea, Orban a spus anterior că nu crede în succesul integrării europene a Ucrainei. El consideră că acest stat nu va reuși să iasă din zona de influență a Rusiei. În același timp, Ungaria la nivel oficial, întotdeauna a susținut integritatea teritorială a Ucrainei.

Slavomir Nitras este politician polonez, politolog, membru al Sejmului de legislaturile a 5-a, a 6-a și al 8-a, deputat în Parlamentului European (2009-2014), consilierul șef al primului ministru Evo Kopach în perioada 2014-2015.

Te-ar putea interesa și: