Evenimentul Zilei > Politica > Care este viitorul PNL? Verdictul venit din PSD. „După ce-şi vor face moftul…”
Care este viitorul PNL? Verdictul venit din PSD. „După ce-şi vor face moftul…”

Care este viitorul PNL? Verdictul venit din PSD. „După ce-şi vor face moftul…”

Guvernul condus de Ludovic Orban va introduce un blocaj general după ce se vor încheia alegerile paralamentare din 6 decembrie, susține liderul PSD Marcel Ciolacu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că alegerile vor fi organizate în orice condiţii, indiferent cât de mult va crește rata infectărilor cu noul coronavirus, deoarece PNL își dorește puterea cu orice preț. Pe de altă parte, însă, Ciolacu apreciază că PNL nu va mai primi voturile românilor, în actualul context epidemiologic. După alegeri, spune Marcel Ciolacu, va urmare un blocaj total al României.

Totodată, Marcel Ciolacu a subliniat că PSD nu va mai susține un Guvern liberal și nici nu va face o alianță post-electorală cu PNL.

„Eu sunt ferm convins că românii vor ieşi şi vor vota şi sunt ferm convins că nu vor vota cu PNL-ul. Noi nu vom guverna cu PNL şi nu vom vota un guvern al PNL. Am votat un guvern PNL când erau 100 de cazuri şi am văzut unde s-a ajuns. Nu cred că românii vor dori în continuare să rămână cu acest guvern. Noi nu vom guverna împreună cu PNL-ul! Vom avea negocieri! Nu ne subestimaţi capacitatea de a forma viitoarea guvernare”, a declarat Marcel Ciolacu, conform România TV.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a precizat că Guvernul PNL nu a fost capabil să adopte vreo măsură coerentă pentru a stopa sau pentru a încetini evoluția pandemiei de coronavirus.

„Din măsurile luate până acum de guvernul incompetent, iresponsabil, corupt, mai mult ca sigur vom avea blocaj în sistemul sanitar şi decizia va fi de a intra toată România în stare de urgenţă şi carantină, pentru că nu se ia nicio măsură coerentă pentru stoparea trendului ascendant”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Despre lipsa măsurilor de prevenție

Liderul PSD a mai arătat că trendul ascendant pe care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic se datorează faptului că nu s-au adoptat măsuri de prevenție, așa cum au recomandat specialiștii în sănătate publică.

„Doctorii Rafila şi Streinu Cercel au spus că nu a fost făcută prevenţie. Să ne amintim contextul în care au fost deschise şcolile nefiind pregătiţi, deşi au existat şase luni de pauză pentru profesori şi elevi. Şcolile au fost deschise pentru că urmau alegerile locale. Cred că, după ce îşi vor face moftul cu aceste alegeri parlamentare, vom intra într-un blocaj total”, a mai spus Marcel Ciolacu care a explicat cum vede el blocajul total:

„Nivelul de trai a scăzut foarte mult în România în această perioadă şi va scădea din ce în ce mai mult. Nu avem investiţii majore în sistemul public pentru ca economia măcar din această zonă să se hrănească, nu avem consum pentru că nu am mărit salarii, alocaţii, pensii. Actuala guvernare ne aruncă în colaps”.