Evenimentul Zilei > Sport > Situația se complică în cazul plecării lui Messi de la FC Barcelona
Situația se complică în cazul plecării lui Messi de la FC Barcelona

Situația se complică în cazul plecării lui Messi de la FC Barcelona

După ce fotbalistul argentinian Leo Messi (33 de ani) a anunțat, marți, că va părăsi echipa de la FC Barcelona s-a răzgândit și revine la antrenamente.

Leo Messi anunțase că nu se va prezenta la vizita medicală şi la antrenamente cu Ronald Koeman antrenor.

Totuși, fotbalistul a revenit asupra deciziei și își va relua pregătirea sub comanda lui Ronald Koeman.

Contractul pe care argentinianul îl are cu clubul catalan, valabil până în 2021, îl obligă pe Messi să se conformeze şi să înceapă antrenamentele.

Anunțul lui Messi a luat prin surprindere pe cei din conducerea clubului care i-au transmis că ar trebui să se mai gândească și ar dori ca fotbalistul să nu renunțe la FC Barcelona.

Contractul lui Messi este pe patru ani, a fost semnat în anul 2017 și este valabil până în anul 2021.

În cazul în care Messi îşi menţine idea de a pleca, Manchester City e percepută drept mare favorită să-l ia pe argentinianul care joacă pe Camp Nou din 2005.

Ultima dată când şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona, până în 2021, Leo Messi şi-a fixat şi o clauză specială. Prin care clubul se obligă să îl lase să plece liber de contract la finalul fiecărui sezon.

De această clauză se folosește acum fotbalistul argentinian, numai că, singura problemă ar fi că, pentru a rămâne liber de contract, Messi trebuia să notifice clubul până la 1 iunie. Doar aşa s-ar fi putut activa această clauză.

Încă un punct forte care nu ar fi pe placul fotbalistului este clauza de rezilere a jucătorului, de 700 de milioane de euro. Așa că, în cazul în care pleacă, va trebui să plătească această sumă uriașă.

Pe de altă parte, avocaţii lui Messi pretind că acest termen trebuia prelungit în contextul COVID-19, care a dus şi la încheierea sezonului ceva mai târziu.

Manchester City şi Inter Milano sunt în acest moment favorite pentru a realiza cel mai tare transfer din istoria fotbalului. Dar Juventus, PSG şi Manchester United studiază şi ele această pistă.

Dacă Barcelona ar refuza ofertele care urmează să vină, undeva în jurul a 100 de milioane de euro, ar risca să îl piardă gratis în 2021. Echipa care îl va achiziţiona pe Leo Messi va trebui să îi ofere şi un salariu astronomic, de peste 2 milioane de euro pe lună, potrivit telekomsport.ro