Evenimentul Zilei > Sport > Situația explozivă la Dinamo. Suporterii împiedicați să ajute echipa
Situația explozivă la Dinamo. Suporterii împiedicați să ajute echipa

Situația explozivă la Dinamo. Suporterii împiedicați să ajute echipa

Oferta suporterilor de a împrumuta clubul de fotbal Dinamo cu până la 200.000 de euro, garantată cu un pachet de 25-30% din acțiuni a fost respinsă de conducere.

Asociaţia suporterilor dinamovişti „Peluza Cătălin Hîldan” a anunţat că oferta sa de a împrumuta clubul cu o sumă cuprinsă între 150.000 şi 200.000 de euro pentru care să primească între 25 şi 30% din acţiuni a fost respinsă de conducerea spaniolă a grupării.

„Am propus o ofertă cu două opţiuni, pentru ca şefii lui Dinamo să aibă de unde alege. În ambele variante Dinamo ar primi banii şi s-ar salva de la depunctare. Din păcate, dorinţa noastră de a ajuta nu a fost luată în considerare. Oferta înaintată prin Program DDB a fost declinată de către conducerea clubului”, se arată pe pagina de Facebook a asociației suporterilor.

Propunerea ca împrumutul să fie garantat cu acțiunile părții spaniole a fost respinsă, iar suporterii își exrpimă îndoiala că patronal spaniol va reuși să atragă suma de 5 milioane de euro, necesară pentru rezolvarea problemelor clubului.

„Dacă Pablo Cortacero este atât de sigur că în mai puţin de o lună va dispune de 5.000.000 de euro pentru majorarea de capital, e clar că nu ar trebui să fie nicio problemă să garanteze împrumutul cu acţiunile pe care le deţine. Din moment ce a refuzat oferta noastră, înseamnă că nici el nu crede în povestea cu milioanele de euro”, se menţionează pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Suporterii precizează că oficialii spanioli le-au prezentat un document conform cărora săptămâna viitoare vor intra în club 1,5 milioane de euro, bani care ar acoperi o parte din datorii.

„Ni s-a fluturat o hârtie cu valoare zero, prin care cineva garantează că «săptămâna viitoare» vor intra 1.500.000 de euro. Domnul şahist crede că schimbă cu noi nebunul pe regină… Între timp am lucrat şi la un plan B şi suntem gata să oferim o altă soluţie pentru ca Dinamo să-şi achite datoriile urgente şi să scape de penalizare. Vom reveni cu detalii despre acest plan, în cazul în care se va apela la el”, se arată pe pagina de Facebook gestionată de suporteri.

Dinamo se confruntă cu mari probleme

În ultima perioadă clubul Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, existând restanţe la plata salariilor jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi. Conducerea reprezentată de Pablo Cortacero a anunţat că va achita salariile, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Drept urmare, antrenorul Cosmin Contra a anunţat că doreşte să plece, el iniţiind deja discuţiile cu conducerea clubului pentru rezilierea contractului.

În situaţia în care datoriile nu vor fi achitate până la sfârşitul lunii noiembrie Dinamo va fi sancţionată cu deducerea a 6 puncte în clasamentul Ligii I şi interdicţia participării în cupele europene, conform regulamentelor Federaţiei Române de Fotbal.

Compania Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero, a devenit la jumătatea lunii august noul acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti.