Evenimentul ZileiSocialSimona Ionescu: „Nu vă mai gândiți la cancer ca la o boală incurabilă”

Simona Ionescu: „Nu vă mai gândiți la cancer ca la o boală incurabilă”

VIDEO
Sunt patru ani de când Simona Ionescu a învins ceea ce părea de neînvins. Sunt patru ani de când noua șansă la viață i-a întărit credința că trebuie să vorbească public despre cancer, boala despre care se credea că este incurabilă

Invitată în emisiunea „Dosare de presă”, la EVZ PLAY, redactorul-șef al Evenimentului Zilei, Simona Ionescu”, a vorbit cu sinceritate despre unul dintre cele mai critice momente ale vieții ei.

În 2017, cunoscutul jurnalist a aflat de la medici că are un prognostic de cancer de colangiocarcinoma (cancerul ductului biliar). În ciuda verdictului sumbru de doar „două luni de viață, maxim trei”, Simona Ionescu s-a hotărât să nu depună armele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Investigație „jurnalistică” pentru propria viață

După o operație grea, tumora care prinsese ficatul și căile biliare, cinci ședințe de citostatice au apărut câteva formațiuni tumorale. I s-a spus, din nou, că e capătul liniei, că nu se poate face mare lucru. Și totuși.

A pornit o investigație „jurnalistică” pentru propria sa viață. „Mi-a deschis Dumnezeu calea și m-am îndreptat către oameni pe care nu-i cunoșteam”. Acești oameni i-au „arătat” la ce uși să bată. De la un bolnav de cancer la plămâni a aflat de clinica Sfântul Nectarie din Craiova a medicului Michael Schenker, unde se tratat de doi ani.

Astfel a auzit pentru prima dată de Imunoterapie, un tratament novator, adus din America în cadrul unor studii clinice.

„Din explicațiile înțelese de mine de la medici, principiul este același cu al vaccinului care acum este atât de contestat. Mi-a explicat doctorul meu acum patru ani, când am început să fac imunoterapie. Și la vremea aceea nu prea se cunoștea despre ce este vorba. Unii medici priveau cu rezervă procedura, ca orice început.

Eu am făcut tratamentul începând din 2017. În 2019, parcă, a luat premiul Nobel pe Sănătate și atunci a fost o explozie. Toată tagma medicală a înțeles că e ceva revoluționar. Și este”, a dezvăluit Simona Ionescu.

Simona Ionescu: „Nu vă mai gândiți la cancer ca la o boală incurabilă”

Pe scurt, acest tratament, această terapie biologică, ridică imunitatea organismului până la nivelul la care organismul dizolvă tumoarea.

„Medicul a urmărit pas cu pas evoluția mea ca și pacient, după tratament. Începând de la analize pe care le făceam, la început, la două săptămâni, după aia lunar, până la RMN, făcut la un interval de două luni de zile, ca să vedem ce se întâmplă.

Doctorul Michael Schenker mi-a explicat ce-o să se întâmple în fiecare etapă. Și chiar așa s-a întâmplat. La un moment dat, pur și simplu aceste tumorete, care rămân după rezecții ale tumorii, încep să dispară. Se umflă ca niște balonașe și se elimină.

Nu pot să spun cât erau de uluiți și cei de la Imagistică. Și nu sunt singura. Mergând în Clinică, stăteam de vorbă cu alți pacienți. Aceeași reacție o aveau. Aceeași bucurie când aflau ce se întâmplă. Și aceeași poveste cu uluiala medicului care făcea RMN-ul sau CT-ul”, a explicat redactorul-șef al EvZ.

Simona Ionescu a acceptat să intre într-un studiu medical și nu s-a simțit niciodată un „cobai”. Au trecut patru ani de când a început să facă primele ședințe de imunoterapie la clinica oncologică din Craiova și își vede, în continuare de viața de zi cu zi.

Are analizele foarte bune, inclusiv markerii tumorali, iar RMN-ul arată cum s-au spulberat metastazele. Este dovada concretă a ceea ce i-a spus doctorul Michael Schenker încă de la început și anume să nu se mai gândească la cancer ca la o boală incurabilă.

„Primul lucru pe care vreau să-l spun, ca să știe și cei care sunt în situația mea, primul lucru pe care mi l-a spus medicul a fost „Nu vă mai gândiți la cancer ca la o boală incurabilă!” În ziua de astăzi sunt tratamente. Depinde de fiecare pacient, de psihicul pacientului și cum înțelege să lupte cu boala asta.

A fost o lecție. Așa m-am și mobilizat! În afară de perioadele în care am fost câteva zile internată în spital pentru diverse alte intervenții, în rest am lucrat. Și continui să fac același lucru, pentru că este foarte important pentru fiecare dintre noi care ne confruntăm cu o chestie de genul acesta”, a spus Simona Ionescu.

„Să-i dea Dumnezeu sănătate doamnei de la Evenimentul Zilei!”

Simona Ionescu a vorbit și continuă să vorbească despre cazul său. Pentru că, dincolo de o pudibonderie firească, există dorința de a da speranță și a-i ajuta și pe alți oameni aflați în aceeași situație.

„Am scris în EvZ două articole despre această întâmplare. Vreau să-ți spun că am avut surpriza, în clinică fiind, la tratament, și stând de vorbă cu alți pacienți în așteptare, să-i aud: „Să-i dea Dumnezeu sănătate doamnei (că nu mă recunoșteau) de la Evenimentul Zilei! Că eu stau în Craiova și nu am știut că există așa ceva”.

Pentru mine, și pentru oricare, cred că e așa o satisfacție când aude că a făcut bine și altuia. Că am zis, „Domnule, ce se poate întâmpla dacă spun că am fost bolnavă?” Sunt ziarist, e bine să comunic, n-aveam nimic de ascuns…”, a mai spus Simona Ionescu.

 


Accesează: