Simona Halep nu a primit wildcard pentru Wimbledon. Sportiva noastră mai are o șansă

Simona Halep nu a primit wildcard pentru Wimbledon. Sportiva noastră mai are o șansă Simona Halep. Sursa foto: Dreamstime

Organizatorii de la Wimbledon au anunțat lista cu jucătoarele care au primit wildcard-uri pentru evenimentul din acest an. Simona Halep nu se află pe lista sportivelor invitate să participe la prestigiosul turneu, însă fostul număr unu mondial mai are o șansă.

Simona Halep încă nu a primit invitația pentru Wimbledon

După absența îndelungată din circuitul de tenis, cauzată de suspendarea pentru dopaj, Simona Halep a coborât pe locul 1130 în ierarhia WTA. Deși a câștigat Wimbledon de două ori, odată la junioare și a doua oară în 2019, organizatorii au decis să nu o invite, cel puțin pentru moment. În schimb, Emma Răducanu a primit un wildcard.

Pe site-ul oficial al competiției, organizatorii au anunțat jucătoarele care au primit invitații pentru a participa la turneul de tenis, Simona Halep nu este printre ele. Vor participa la Wimbledon:

  • Francesca Jones (Marea Britanie, 218 WTA);
  • Angelique Kerber (Germania, 224 WTA);
  • Yuriko Miyazaki (Marea Britanie, 147 WTA);
  • Naomi Osaka (Japonia, 113 WTA);
  • Emma Răducanu (Marea Britanie, 165 WTA);
  • Heather Watson (Marea Britanie, 198 WTA);
  • Caroline Wozniacki (Danemarca, 114 WTA).
Simona Halep, WTA

Halep, fostul număr unu mondial. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un al optulea wildcard este disponibil

Cu toate acestea, Simona Halep mai are o șansă. Un al optulea wild-card este în așteptare, așa că nu este exclus să o vedem din nou pe sportiva noastră la Wimbledon.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, organizatorii au mai menționat că „invitațiile sunt pentru jucătorii al căror loc în clasamentul mondial nu ar permite calificarea automată la turneu, dar care sunt acceptați pe tabloul principal, decizia rămânând la latitudinea comitetului”.

Simona Halep a confirmat că un fost antrenor a revenit lângă ea

Halep, Wimbledon. Sursa: Arhiva EVZ

Simona Halep mai are o șansă pentru Wimbledon-ul din acest an

Totodată, oficialii turneului de tenis Wimbledon menționează că wildcard-urile sunt oferite în funcție de performanțele anterioare sau pentru a crește interesul publicului britanic. Drept urmare, Simona Halep s-ar încadra în prima categorie. Sportiva din Constanța a câștigat trofeul în 2019.

Simona a lipsit și de la Roland Garros, ediția din 26 mai-0 iunie, însă fostul număr unu mondial se aștepta să nu fie invitată la turneul din Paris.