Simona Halep invitată la Trophee Clarins. Românca are șanse mici să joace la Roland Garros

Simona Halep invitată la Trophee Clarins. Românca are șanse mici să joace la Roland Garros Sursa foto: captura video

Simona Halep a primit o invitaţie pentru Trophee Clarins, turneu detenis de categorie WTA 125. Competiția se va desfășura luna viitoare, la Paris. Pe lista jucătoarelor participante se mai află Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian.

 

Sportiva din Constanța a revenit în luna martie în circuitul competițional, după o perioadă lungă de suspendare. Ea a primit, acum, o invitaţie pentru Trophee Clarins, turneu de categorie WTA 125.

Simona Halep invitată la Paris

Turneul de la Paris, va avea loc în perioada 13-19 mai, la Lagardère Paris Racing. În competiție sunt așteptate să participe, alături de Simona Halep, opt jucătoare din Top 50. Este vorba despre Emma Navarro, Sloane Stephens, Katie Boulter, Leylah Fernandez, Yue Yuan, Katerina Siniakova, Clara Burel şi Diane Parry.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, pe lista anunțată de organizatori, pe site-ul oficial al competiţiei, au fost înscrise și două jucătoare din România. Este vorba despre Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian.

„Simona Halep, care încă nu ştie dacă va juca la Roland Garros, a primit un wild card pentru Clarins Trophy”, notează tennisactu.net.

După suspendare, Halep a primit wild card prima dată la Miami Open, turneu WTA 1000. Ea a participat, însă nu a reușit să treacă de primul tur. A fost învinsă de Paula Badosa, scor 1-6, 6-4, 6-3. Ulterior, Simona Halep a primir un wild card şi pentru turneul de la Oeiras, însă a declinat invitația. Același lucru s-a întâmplat și la Madrid Open unde a primir o invitație. Simona a spus că are nevoie de mai mult timp pentru revenire.

Simona Halep, tenis, jucătoare de tenis

Simona Halep: Sursafoto: EPA/MARTIN DIVISEK

Invitația vine într-un moment important

Pentru Simona Halep, această invitație vine într-un moment important. Jucătoare de tenis încearcă să revină în circuitul competițional după o pauză prelungită din cauza unor probleme fizice.

Trophee Clarins este un turneu important din calendarul WTA, oferind jucătoarelor oportunitatea de a câștiga puncte în clasament. Ele au posibilitatea și să se pregătească pentru competițiile majore care urmează în acest sezon.

Acest turneu adună adesea jucătoare de top din întreaga lume, oferind un nivel ridicat și oportunitatea de a obține experiență valoroasă pe terenurile de zgură.

Roland Garros

Sursa foto: EVZ

Simona Halep ar putea rata Roland Garros

Jucătoarea de tenis riscă să rateze turneul de la Roland Garros. Simona Halep nu a jucat la Madrid și nu va participa nici la Roma, astfel că are șanse minime să primească un wild-card la al doilea turneu de Grand Slam al anului. Acest lucru a fost dezvăluit de fostul antrenor al lui Halep, Artemon Apostu-Efremov, care a explicat cum se acordă wildcard-urile la competițiile majore din tenis.

„Invitațiile se dau de către organizatori. Dacă ea așa consideră, e dreptul ei. Nu înseamnă că asta va influența vreun pic decizia organizatorilor. Sunt turnee care vor dori să îi ofere Simonei wildcard, iar altele nu vor dori sau nu vor putea. De exemplu, la Grand Slam, ele sunt decise mult mai devreme, au niște obligații, niște schimburi de făcut cu Australia, cu SUA, cum e cazul turneului de la Roland Garros”, a explicat Artemon Apostu-Efremov, conform eurosport.ro.

Mai mult, Simona Halep nu va fi prezentă nici la turneul WTA 1000 de la Roma, pentru că nu a primit un wild-card. Organizatorii competiției au decis să acorde invitațiile tenismenelor din zonă, mai slab clasate.

Wild card-ul este o invitație specială acordată de organizatori unei competiții de tenis. Acesta le permite jucătorilor să participe în competiție fără să treacă prin calificări sau să ocupe un loc fruntaș în clasament.