Opoziție în familie. Ușile AUR, deschise pentru Silvestru Șoșoacă

Opoziție în familie. Ușile AUR, deschise pentru Silvestru Șoșoacă Silvestru Șoșoacă. Sursa foto: Facebook

Silvestru Șoșoacă este așteptat de colegii săi din AUR, după ce soția sa, Diana Șoșoacă, l-a suspendat din funcție.

Silvestru Șoșoacă a fost suspendat din funcția de conducere de propria soție, Diana Șoșoacă, liderul partidului. Motivul invocat este acela că această măsură îl protejează pe acesta de influențele serviciilor secrete.

Reacția lui Silvestru Șoșoacă după suspendare

Într-o intervenție telefonică la România TV, Silvestru Șoșoacă a replicat că el poate fi suspendat doar de către congresul partidului și a adus aceleași acuzații la adresa soției sale, afirmând că aceasta ar fi fost influențată de interesele serviciilor secrete prin intermediul consilierilor săi.

„Că nu mă voi mai ocupa de organizarea partidului. Nu citiți bine. Nu m-a dat afară, mi s-a spus doar să nu mă mai ocup de organizare, pentru că avem diferențe de opinii, că în orice partid mare. De exemplu, în calitate de părinte al acestui partid, sunt principalul protector al acestui partid, inclusiv al președintelui partidului, doamna senator Diana Sosoaca.”, a încercat să explice Silvestru Şoşoacă, în cadrul emisiunii Punctul Culminant, realizată de Victor Ciutacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Hai să vă zic despre ce e vorba. Creșterea partidului e bună, dar eu nu sunt mulțumit. Sunt unii de care partidul SOS Romania trebuie să scape cât mai repede. Diana zice să-i mai ținem, să ne folosim de ei. Mie mi se pare o pierdere de vreme, că am intrat în an electoral și ar trebui să ne descotorosim de acești securistoizi cât mai repede. Și veți vedea că până la urma vă fi că mine, cum a fost mereu, pentru că eu sunt protectorul acestui partid. Că daca vă spun cine sunt aia, o să vă dați seama că Diana a avut dreptate când a zis că a vrut să mă protejeze”, a spus Silvestru Șoșoacă.

Soțul Dianei Șoșoacă, după decizia senatoarei de a-l suspenda din partid: „E o glumă proastă”

Diana Şoşoacă. Arhiva EVZ

Aşteptat în AUR după scandalul cu Diana Șoșoacă

În urma scandalului, deputatul AUR Dan Tănasă a spus că partidul său este dispus să îl primească pe Silvestru Șoșoacă în echipă.

„Sigur ca da, ușile AUR sunt deschise către orice cetățean care dorește să contribuie la schimbarea clasei politice”, anunță Dan Tănasă.

Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

De ce a fost suspendat din funcție

Argumentele prezentate de către senatoarea cunoscută pentru înlăturarea soțului său din S.O.S. România sunt surprinzătoare. Printre altele, aceasta a sugerat că soțul său ar fi fost implicat în acțiuni coordonate de către servicii secrete, care l-ar fi manipulat. Reacția lui Silviu Șoșoacă nu s-a lăsat așteptată, negând vehement aceste acuzații și afirmând că nu se consideră demis nici din funcție, nici din partid, deoarece asemenea decizii nu ar putea fi luate „prin manifestări abuzive și discreționare”.