Evenimentul Zilei > Actualitate > Și-au bătut joc de reguli: Înalt oficial, la un chef cu personaje dubuioase. Va fi scandal!
Și-au bătut joc de reguli: Înalt oficial, la un chef cu personaje dubuioase. Va fi scandal!

Și-au bătut joc de reguli: Înalt oficial, la un chef cu personaje dubuioase. Va fi scandal!

Nu au ținut cont de reguli și s-au adunat pentru a sărbători un controversat om de afaceri.

Mădălin Giurcău, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), a petrecut, sâmbătă, la un chef ținut în plină pandemie. El s-a aflat în compania mai multor oameni de afaceri din județele Gorj și Olt, iar evenimentul a fost găzduit de o pensiune din comuna Runcu (Gorj).

Cheful a fost prilejuit de ziua de naștere a unui om de afaceri din Craiova, condamnat în mai multe dosare, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, fals și uz de fals, conform jurnaliștilor de la gorjonline.ro.

Totul s-a petrecut la pensiunea din Runcu, deși în această perioadă există restricții impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Mădălin Giucău a venit împreună cu soția sa, care administrează o fabrică de pâine din Târgu Jiu, conform sursei citate.

A executat trei ani din pedeapsă

Sărbătoritul, omul de afaceri din Dolj, este principalul furnizor de făină al mai multor brutării. A fost condamnat pentru mai multe fapte penale de natură economică, printre care se numără spălarea de bani, evaziunea fiscală, dar și pentru înșelăciune, participație improprie la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, înșelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, dare de mită, cesionare fictivă a părţilor sociale ale societăţii, în scopul sustragerii de la urmărirea penală și arestat în mai multe rânduri. Afaceristul a stat trei ani după gratii.

Caz complicat cu dare și luare de mită

Într-unul dintre dosare a fost acuzat de înșelăciune cu file cec fără acoperire, infracțiune ce este pedepsită cu închisoarea între 10 și 20 de ani. Prejudiciul a fost de 5,7 miliarde de lei vechi, iar afaceristul a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare. Apoi, doi avocați și doi judecători doljeni au fost arestați sub acuzația de trafic de influență, complicitate la dare de mită, respectiv luare de mită.

Și asta după ce apărătorii inculpaților au intervenit pe lângă magistrați pentru a aplica pedepse mai blânde clienților lor și le-au oferit 45.000 de euro.