Și adulții sunt afectați puternic de alergii. Patru tipuri de probleme cu care se pot confrunta

Și adulții sunt afectați puternic de alergii. Patru tipuri de probleme cu care se pot confrunta Sursă foto: pixabay.com

Adulții, cu probleme de alergii. Alergiile alimentare se pot dezvolta la adulți, dar motivele care stau la baza acestui lucru sunt complexe. Preșcolarii au de patru ori mai multe șanse de a avea o alergie alimentară decât adulții și este mai probabil ca aceasta să dispară odată cu înaintarea în vârstă.

Prevalența alergiilor alimentare la adulți este dificil de obținut cu exactitate, dar un sondaj din SUA a sugerat că unul din zece adulți era alergic la cel puțin un aliment, unii dintre ei dezvoltând alergii la vârsta adultă.

Și adulții au probleme cu alergiile

Alergiile alimentare sunt reacții imunitare care implică imunoglobulina E (IgE), un anticorp care declanșează răspunsurile alergice. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de „alergii alimentare mediate de IgE”. Simptomele care nu sunt mediate de IgE sunt, de obicei, reacții întârziate numite intoleranțe alimentare sau hipersensibilitate. Acestea pot include urticarie, umflături, dificultăți la înghițire, vărsături, strângere a gâtului sau a pieptului, dificultăți de respirație, dureri în piept, ritm cardiac accelerat, amețeli, tensiune arterială scăzută sau anafilaxie.

Există patru tipuri de alergii alimentare mediate de IgE care pot apărea la adulți: alergii la un singur aliment, alergii la carnea mușcată de căpușe, alergii la fructe și polen și alergii alimentare induse de exerciții fizice dependente de alimente. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Alergiile alimentare unice sunt mai frecvente la adulți, cele mai frecvente fiind cele la crustacee. 

Alergiile la carnea mușcată de căpușe sunt o reacție alergică la galactoză-alfa-1,3-galactoză, care conține o moleculă de carbohidrat legată de o moleculă de proteină la mamifere. 

Alergiile la polenul din fructe sunt mai puțin frecvente, dar pot pune în pericol viața

Alergiile alimentare induse de exerciții fizice dependente de alimente sunt rare, cu o prevalență estimată de unul până la 17 cazuri la 1.000 de persoane în întreaga lume. Simptomele severe pot apărea la niveluri mai mici de expunere la alimentele declanșatoare și pot fi mai severe dacă persoana ia simultan medicamente inflamatorii nesteroidiene, cum ar fi aspirina, dacă aceasta consumă alcool sau este lipsită de somn.

Alergiile reprezintă o povară tot mai mare pentru sănătatea fizică, sănătatea psihologică și costurile de sănătate din cauza alergiilor alimentare. În SUA, povara financiară a fost estimată la 24 de miliarde de dolari pe an. Alergiile alimentare la adulți trebuie luate în serios, iar cei cu simptome severe ar trebui să poarte o brățară sau un lanț cu informații medicale și să aibă asupra lor un stilou cu autoinjector de adrenalină. Sondajele sugerează că doar aproximativ unul din patru adulți cu alergii alimentare are o injecție cu adrenalină.

sursa: /medicalxpress.com