Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță

Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță

Obezitatea și problemele cardiace sunt afecțiuni rar întâlnite în rândul niponilor. Conform statisticilor, doar 3,5% dintre japonezi se confruntă cu kilogramele în plus. Pentru a atinge o astfel de performanță legată de sănătate, locuitorii din țara soarelui răsare au obiceiuri alimentare riguroase.

Trucuri alimentare adoptate de japonezi

Luptătorii de sumo sunt imaginea asociată Japoniei, însă tipologia lor se reflectă și în rândul cetățenilor de rând. Toate statisticile arată că țara are cea mai scăzută rată de obezitate. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), obezitatea și excesul de greutate sunt probleme de sănătate mai puțin întâlnite în Asia.

Japonia

Sursa foto: Pixabay

Pentru o siluetă perfectă, dar și pentru a evita problemele medicale, toți japonezii țin cont de câteva reguli alimentare. Una dintre acestea are legătură cu micul dejun.

Ce alimente consumă la micul dejun

În general, cultura japoneză promovează un stil de viață activ. Practicile precum mersul pe jos și cu bicicleta sau activitățile tai chi și karate sunt adoptate de japonezi. De altfel, copiii sunt îndrumați în această direcție de la vârste fragede.

Obiceiurile lor alimentare nu includ grăsimile saturate și zaharurile rafinate. În schimb, aceștia optează pentru alimente bogate din punct de vedere nutritiv. Peștele, orezul sau legumele sunt trei dintre principalele alimente pe care aceștia le includ zilnic în alimentație.

La micul dejun, cei mai mulți dintre japonezi aleg bananele și apa.

banane, prospețime

Sursa Foto: Arhiva EVZ

După 30 de minute de la micul dejun, niponii servesc ceaiul de ghimbir, un antioxidant puternic.

Japonia, sushi

Sursa: Pixabay

Modalitatea prin care japonezii previn supraalimentarea

Toți japonezii încurajează o relație mai conștientă cu mâncarea. Astfel, aceștia încurajează practica de a consuma alimente doar atunci când simt foame. De altfel, în cultura niponilor, prânzul sau cina se încheie în momentul în care sunt mulțumiți. De altfel, mulți locuitori din țara soarelui răsare sunt convinși că preparatele picante îi ajută să își mențină silueta. Japonezii în învață inclusiv pe copii să nu evite mâncarea picantă.