Evenimentul Zilei > Actualitate > Și-a legat fiica de pat cu lanțul și a agresat-o fizic. Judecătorii au anunțat verdictul în cazul tatălui violent
Și-a legat fiica de pat cu lanțul și a agresat-o fizic. Judecătorii au anunțat verdictul în cazul tatălui violent

Și-a legat fiica de pat cu lanțul și a agresat-o fizic. Judecătorii au anunțat verdictul în cazul tatălui violent

Un bărbat a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce fiica sa l-a reclamat din cauza comportamentului inuman.

Un bărbat din județul Iași a fost condamnat de instanță, după ce a fost judecat pentru lipsire de libertate și violență în familie. I.A.L. a primit doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare din partea magistraților de la Judecătoria Răducăneni. El a fost acuzat pentru că și-a legat de pat și lovit propria-i fiică. Judecătorii au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de anchetatori cu acuzatul, conform bzi.ro.

Tatăl și-a legat fiica de pat și a lovit-o

„Instanța îl obligă pe inculpat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 zile, la Consiliul Local al comunei Răducăneni sau la Liceul Teoretic «Lascăr Rosetti», din Răducăneni. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cursul procesului penal. Dispune confiscarea specială a lanțului și a lacătului folosite de inculpat la săvârșirea faptei.” Au afirmat judecătorii acestui caz.

Anchetatorii au acuzat că tatăl și-a abuzat fizic fata, pe care a legat-o de pat cu un lanț. „În seara zilei de 20.07.2019, inculpatul a lovit-o pe fiica sa minoră, I.A.L., cu palma peste față și a legat-o de pat cu un lanț de gamba piciorului drept, lanț pe care l-a asigurat cu un lacăt, lipsind-o de libertate în mod ilegal, timp de aproximativ 30-45 de minute, fiindu-i produse leziuni traumatice, respectiv echimoză și excoriații, care nu au necesitat îngrijiri medicale pentru vindecare”, au menționat procurorii ieșeni.” Au spus procurorii care au instrumentat cazul respectiv.

S-a enervat pentru că fata plecase de acasă

Fata a fost pedepsită pentru că plecase din localitate fără să-și anunțe părintele. Acesta s-a enervat, a amenințat-o că o va tunde și a legat-o de pat. „Totodată, minora a mai relatat faptul că, din data de 10 iunie 2019, când tatăl ei a revenit la domiciliu din străinătate, a mai fost lovită de acesta cu pumnii, cu palmele și cu picioarele de aproximativ 10 ori, în timp ce se aflau la domiciliu, de fiecare dată adresându-i cuvinte de amenințare cu moartea și cu faptul că o tunde”. Au mai arătat procurorii.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.