Evenimentul Zilei > International > Nu a respectat carantina și a împrăștiat virusul la 2.000 de persoane. Bărbatul, condamnat la doi ani de închisoare
Nu a respectat carantina și a împrăștiat virusul la 2.000 de persoane. Bărbatul, condamnat la doi ani de închisoare

Nu a respectat carantina și a împrăștiat virusul la 2.000 de persoane. Bărbatul, condamnat la doi ani de închisoare

Un însoțitor de bord a nesocotit restricțiile impuse în țara natală, în timpul pandemiei, și s-a ales cu o sentință dură din partea instanței.

Pedeapsă drastică primită de un bărbat care a fost învinuit pentru că încălcat regulile impuse în pandemia de coronavirus și a infectat și alte persoane. Un tribunal din Vietnam l-a condamnat pe un însoțitor de zbor de la Vietnam Airlines la doi ani de închisoare cu suspendare.

A fost condamnat la doi ani cu suspendare pentru că nu a stat în carantină

Duong Tan Hau, în vârstă de 29 de ani, a fost pedepsit pentru „răspândirea unor boli infecţioase grave”. La finalul unui proces de o zi la Tribunalul Poporului din oraşul Ho Chi Minh, după cum a anunțat Ministrul Sănătăţii Publice din Vietnam prin intermediul unui comunicat.

Vietnamul este o țară c ea fost lăudată pentru eforturile făcute pentru limitarea transmiterii virusului. Autoritățile s-au ocupat de testare şi depistare masivă, dar au impus și o carantină cu reguli foarte stricte. Pe teritoriul ţării, s-au înregistrat mai puţin de 2.600 de cazuri de COVID-19 şi doar 35 de decese asociate acestei boli.

A provocat haos în oraș, pentru că nu a respectat regulile carantinei

Duong Tan Hau a încălcat reglementările naţionale referitoare la o carantină cu durata de 14 zile. Bărbatul a intrat în contact cu 46 de persoane după un zbor dinspre Japonia în noiembrie anul trecut.

Conform sentinţei publicate pe site-ul Ministerului de Interne. El nu a respectat distanțarea fizică și a socializat cu alţi oameni în perioada de carantină. A mers la cafenele, restaurante şi a luat lecţii de limba engleză, deşi ar fi trebuit să rămână în izolare. A fost depistat pozitiv pentru COVID-19 la data de 28 noiembrie.

Consecință a acțiunilor bărbatului, 2.000 de persoane au fost testate și carantinate. Ceea ce a dus la un cost total de 4,48 de miliarde de dongi vietnamezi (adică 194.192 de dolari). „Faptul că Hau nu a respectat restricţiile este o faptă gravă, care pune în pericol societatea şi periclitează siguranţa comunităţii”. Se mai precizează în comunicatul dat de autoritățile vietnameze.