Fost colonel SPP, condamnat la închisoare cu executare. A comis un accident și n-a respectat un ordin de restricție

Fost colonel SPP, condamnat la închisoare cu executare. A comis un accident și n-a respectat un ordin de restricție Sursa foto: Arhiva EVZ

Un fost șef al SPP Iași va merge după gratii, după ce a fost condamnat din cauza unor fapte comise începând din 2016.

Sentință primită de Adrian Eugen Costin, fost șef al SPP Iași, a fost condamnat la 1 an, 2 luni și zece zile de închisoare cu executare. Magistrații au respins de două ori apelurile făcute de avocații inculpatului. El a fost implicat într-un uriaș scandal, și din această cauză a fost trecut în rezervă în anul 2017. Adrian Eugen Costin a comis un accident în timp ce se afla la volan. A lovit un tramvai, a rănit mai multe persoane, apoi a avut un comportament violent.

Fost colonel din SPP, condamnat la un an de închisoare

El se afla sub influența alcoolului în momentul în care a pierdut controlul volanului, conform ziaruldeiasi.ro. Care mai menționează că fostul oficial al SPP a avut probleme și în familie. El nu a respectat decizia luată de magistrații unei instanțe, prin care i se interzicea să se apropie de soția sa.

Accidentul a fost comis la data de 31 ianuarie 2016. Teoretic, el se afla în „misiune operativă”. A fost testat la locul cu pricina și s-a demonstrat că avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,58‰. Ulterior, alcoolemia a fost stabilită la valoarea de 1,35‰ în sânge. Colonelul consumase la un restaurant din Iași o cantitate de 200-300 de ml. de whisky şi o bere, conform sursei citate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soția a plecat de acasă din cauza comportamentului soțului. Și a cerut un ordin de restricție

În iulie 2017, Adrian Eugen Costin a fost sancționat și trecut în rezervă. Neînțelegerile cu soția au apărut din cauza faptului că bărbatul ar fi avut probleme de comportament. Venite pe fondul consumului de alcool. Femeia a părăsit domiciliul conjugal, după 18 ani de căsnicie. Și a plecat la părinții ei. Fostul SPP-ist nu a acceptat ideea despărțirii și a început să o caute pe soția sa la noua casă.

Aceasta s-a simțit hărțuită de fostul partener și a făcut plângere la poliție. Astfel, a fost emis un ordin de restricție, de către magistrați, pe care colonelul l-a încălcat.