Evenimentul Zilei > International > Accident grav. Un elicopter care transporta vaccinuri împotriva COVID-19 s-a prăbușit
Accident grav. Un elicopter care transporta vaccinuri împotriva COVID-19 s-a prăbușit

Accident grav. Un elicopter care transporta vaccinuri împotriva COVID-19 s-a prăbușit

Incident dezastruos în Uruguay. Un elicopter care transporta o tranșă de vaccinuri împotriva COVID-19 s-a prăbușit în zona Rocha, o provincie din sud-estul Uruguayului.

Incident dezastruos în Uruguay. Un elicopter care transporta o tranșă de vaccinuri împotriva COVID-19 s-a prăbușit în zona Rocha, o provincie din sud-estul Uruguayului. Accidentul s-a produs joi dimineață, elicopterul făcând parte din flota forțelor aeriene.

Conform Agerpres, aparatul, de tipul Bell 212, a încercat o aterizare de urgenţă, dar a luat foc, astfel că este complet distrus, iar membrii echipajului sunt răniţi, potrivit Ministerului Apărării uruguayan.

Elicopterul transporta circa 300 de doze de vaccin Pfizer dinspre capitala Montevideo către provincia Rocha, în cadrul programului naţional de vaccinare a persoanelor cu vârste de peste 80 de ani.

Uruguayul a contractat direct 3,8 milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech şi Sinovac, din care 1,9 milioane au fost deja livrate, aşteptând şi 450.000 de doze de vaccin AstraZeneca prin mecanismul COVAX. Până joi au fost vaccinate cel puţin cu prima doză 414.926 de persoane, respectiv 11,83% din populaţia acestei ţări.