Potrivit publicației „Ziarul de Iași”, judecătorii au obligat-o pe mamă să-I achite fiicei contravaloarea unor lucrări de modernizare și a mobile din locuință.

Disputa dintre cele două femei, Dorina M. şi fiica sa Mariana B. datează de pe la începutul anilor 2000, când fiica a plecat în străinătate, să lucreze. De-a lungul anilor. Mariana B. i-a trimis mamei diverse sume de bani, care însumate au ajuns la 25.714 pentru  modernizarea apartamentului și încă 7.388 de lei pentru a achiziționa mobilă nouă. Ea a sperat că, potrivit unei înțelegeri prealabile, mama sa îi va ceda dreptul de proprietate asupra imobilului.

Doar că, în timp, relațiile dintre cele două femei s-au degradat, mama a refuzat să-și onoreze partea de înțelegere și au ajuns în instanță. Procesul s-a derulat, în primă fază, la Judecătoria Iași și, după o lungă perioadă în care cele două părți au trebuit să-și probeze susținerile, judecătorii au înclinat balanța în favoarea fiicei.

„Ca urmare a restituirii unor bunuri mobile pe parcursul judecăţii prezentei cauze, reclamanta a depus precizări (fila 187) prin care a arătat că solicită obligarea pârâtei la plata contravalorii următoarelor bunuri mobile, cu o valoare totală de 4.175 lei: jaluzele verticale dormitor în valoare de 105 lei, maşină spălat Indesit în valoare de 900 lei, dulap cu oglindă şi corp luminat baie în valoare de 120 lei, dulap de sub centrală în valoare de 80 lei, dulap blat bucătărie în valoare de 600 lei, aragaz Bosch în valoare de 1.500 lei, jaluzele verticale bucătărie în valoare de 70 lei, trei corpuri suspendate bucătărie în valoare de 480 lei, hotă Fourlis în valoare de 250 lei, plafonieră bucătărie în valoare de 70 lei“, au arătat judecătorii, în preambulul hotărârii.

Soluția nu este, însă, definitivă, iar procesul dintre mamă și fiică se va relua la Tribunalul din Iași.