Evenimentul Zilei > Actualitate > Sfidare față de Ordonanța militară. Adunare cu tupeu. Copii scoși din case în plină pandemie de Coronavirus | Video
Sfidare față de Ordonanța militară. Adunare cu tupeu. Copii scoși din case în plină pandemie de Coronavirus | Video

Sfidare față de Ordonanța militară. Adunare cu tupeu. Copii scoși din case în plină pandemie de Coronavirus | Video

În plină pandemie de Coronavirus, în care Ordonanța militară are reguli stricte, autoritățile nu au aplicat legea pentru a preveni un așa-zis protest dintr-o localitate în care anumiți indivizi au îndemnat, public, pe Facebook, la ieșirea în stradă. Familii cu copii minori au ieșit din case.

Gest de-a dreptul inconștient al liderilor unei comunități de rromi care a îndemnat la ieșirea din case, pe motiv de protest împotriva primarului, că „nu mai are țiganii ce să mănâncă”. În frunte cu un lider local, zeci de rromi din Balș îmbrăcați mai bine decât românii de la țară, strigau în gura mare că nu au ce să mînânce pentru că nu le dă primarul ajutoare. Că ei făceau comerț cu fier vechi, până acum.

Zeci de rromi din orașul Balș, judetul Olt au ieșit sâmbătă 28 martie, în plină stare de urgență generată de noul coronavirus, să protesteze „că nu are ce mănânca”. Nici starea starea de urgență sau restricțiile impuse de Ordonanța militară nu i-au putut oprit. Mai mult, așa cum reiese din imaginile difuzate de dialogonline.ro, la îndemnul celor din grupul de protestatari, au ieșit din case femei și copii. Ceea ce este foarte grav!

Culmea este că aceștia au avut tupeul să încalce legea prin protest într-un oraș plin de militari, polițiști și jandarmi. Ei au ieșit pe stradă strigând în gura mare „Vrem Mâncare” și cerându-i primarului să le aducă mâncare. „Domnule primar facem un apel de urgență, moare țiganii de foame, noi n-avem unde ne mai ducem, nu are lumea ce să mai mănânce.”

Ei spun că nu mai au ce mânca pentru că… nu mai pot ,,munci” din cauza restricțiilor. Până acum mai mergeau cu „fer”, dar acum „nu mai are bani”.

Deși cetățeni ai României, ei nu se supun legilor și restricțiilor impuse de autorități. De altfel, nici poliția sau jandarmeria de multe ori nu intervin.

„Vrem mâncare, domnu’ primar, n-avem ce mâncăm, vrem mâncare”, s-au plâns rromii, solicitând prezența primarului Mădălin Teodosescu, unul dintre protestatari spunând „Nu-l mai votăm bagă-i p*** în mă-sa de primar”

Totul a fost transmis live pe Facebook de unul dintre protestatari.

Deși pe filmare pot fi observați zeci de rromi, doar șase dintre ei au fost identificați și amendați de polițiști.

Poziția oficială a Poliției Olt

„În urma imaginilor apărute pe o rețea de socializare, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bals s-au autosesizat de îndată și au efectuat verificări pentru a identifica persoanele respective și pentru a stabili situația de fapt.

Astfel, au fost identificați șase bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 46 de ani, toți din orașul Balș. Din verificări a reieșit faptul că, la data de 28 martie a.c., în jurul orei 14.00, aceștia au circulat în afara locuinței, fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19, prin formarea unui grup mai mare de trei persoane care nu locuiesc împreună.

Polițiștii au sancționat contravențional cele 6 persoane, cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr.2/ 2020”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.