Evenimentul Zilei > EVZ Special > SF în Bucegi. Prăbușirea elicopterului militar israelian aprinde imaginația
SF în Bucegi. Prăbușirea elicopterului militar israelian aprinde imaginația

SF în Bucegi. Prăbușirea elicopterului militar israelian aprinde imaginația

La 26 iulie 2010, un elicopter israelian de transport tip Sikorsky CH-53, care lua parte la exerciţiul aerian româno-israelian ''Blue Sky 2010'', s-a prăbuşit în zona Fundata-Zărneşti, Colţii Ţapului din masivul Bucegi, fără a exista supravieţuitori.

La bordul aparatului se aflau şase militari israelieni şi unul român.

Imediat după accident, în România, s-a deplasat o delegaţie de aproximativ 90 de persoane formată din reprezentanţi ai Forţelor Aeriene Israeliene, rabini, medici, inclusiv echipe canine specializate în operaţiuni de căutare şi salvare pentru a sprijini operaţiunile dedicate după producerea accidentului.

Fiind vorba de Bucegi, imediat au apărut speculațiile celor convinși că în zonă se petrec fenomene paranormale.

În 2015, blogul „De veghe patriei” publica, sub protecția anonimatului, mărturia senzațională a unui general din cadrul Direcției Generale de Informații a Armatei.

„Ce căutați în pământul străbun?”

Acesta spunea, printre multe altele:

Soldații și ofițerii români care monitorizau platoul din jurul Sfinxului, unii dintre ei fiind cu mintea aproape pierdută, au relatat următoarele lucruri: „Am ajuns acolo și singuri au încărcat elicopterele în timp ce noi monitorizăm zona cu atenție.

Când s-au ridicat în aer pământul a început să se cutremure ușor și nu am dat importantă foarte mare acestui lucru, am spus că totul ține de vibrațiile de la elice.

Cinci secunde, zece secunde, oricum un interval de timp foarte scurt și dintr-o dată pământul a început să se cutremure la modul cel mai serios cu putință și ne-am speriat… am spus că este un cutremur foarte puternic.

Vântul a început să bată cu putere și habar nu am avut când s-a transformat într-un adevărat taifun și majoritatea dintre noi am fost aruncați la pământ.

Locotenentul are capul spart în patru locuri din cauza că s-a lovit de niște rădăcini în cădere.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: