Evenimentul Zilei > Politica > Sevil Shaideh EXPLICĂ de ce şi-a dat demisia. „Am vrut să evit un BLOCAJ”
Sevil Shaideh EXPLICĂ de ce şi-a dat demisia. „Am vrut să evit un BLOCAJ”

Sevil Shaideh EXPLICĂ de ce şi-a dat demisia. „Am vrut să evit un BLOCAJ”

Vicepremierul și ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh a precizat că și-a retras demisia ca să nu existe blocaje prin tot felul de tertipluri juridice.

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh a a declarat că şi-a dat demisia pentru a evita blocaje prin tot felul de tertipluri juridice.

„Imediat ce am luat act de publicarea în Monitorul Oficial a moţiunii de cenzură, MO 466 din 21 iunie, am convocat experţii instituţiei pentru a identifica eventuale riscuri care ar putea conduce la blocarea acestei instituţii. După cum ştiţi, în acest moment, la nivelul acestei instituţii nu mai există niciun secretar de stat, nu există secretar general și din aceste considerente, pentru că suntem într-o situaţie atipică, din discuţiile cu toţi experţii jurişti, soluţia identificată pentru a reveni conform prevederilor constituţionale, fiind un guvern demis printr-o moţiune de cenzură, ni se aplică din acel moment articolul 85 din Constituţie, dar pentru a nu bloca prin tot felul de tertipluri juridice am hotărât să-mi retrag demisia pentru a reveni la ceea ce prevede astăzi Constitiuţia”, a declarat vicepremierul şi ministrul Dezvoltării la Antena 3.

"Din momentul în care am luat hotărârea să-mi depun demisia, am putut să-mi desfășor activitatea în prerogativele legale pe care le am, sunt ordonatorul de credite al acestei instituții, în momentul în care demisia este publicată de decretul prezidenţial, în acel moment eu nu mai sunt ordonator (…) Grindeanu a demis, nu a numit oameni”,  a declarat vicepremierul.