Evenimentul ZileiEVZ SpecialSenatorul AUR, Claudiu Târziu, iese la atac: „Suntem conservatori, nu extrema dreaptă!”

Senatorul AUR, Claudiu Târziu, iese la atac: „Suntem conservatori, nu extrema dreaptă!”

Senatorul  AUR, Claudiu Târziu, iese la atac: „Suntem conservatori, nu extrema dreaptă!”
Nemulțumit de eticheta pusă partidului său în Raportul Unicredit Bank, senatorul AUR, Claudiu Târziu, a reactionat prompt. El spune că nu acceptă ca AUR să fie denumit partid de extremă dreapta. 

Senatorul AUR, Claudiu Târziu, iese la atac. Claudiu Târziu, copreședinte AUR susține că partidul este unul conservator, care nu are de-a face cu extremismul și care are ca principali piloni libertatea, credința, națiunea și familia

„Suntem conservatori, nu extrema dreaptă!”

„Am văzut cu neplăcere că în presa de astăzi este citat un raport al Unicredit Bank, în care se atribuie Alianței pentru Unirea Românilor o caracterizare pe care o respingem cu tărie și anume aceea de partid de extremă dreaptă”, se arată într-un comunicat al copreședintelui Alianței pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu.

„În dubla mea calitate de copreședinte al AUR și de senator în Parlamentul României, întreb public conducerea Unicredit Bank: care sunt argumentele în virtutea cărora caracterizează AUR drept un “partid de extremă dreaptă” și ce calificare are respectiva instituție bancară pentru a face ”analize” politice și etichetări ideologice, prin care prejudiciază imaginea unei formațiuni care a fost votată de peste 500 de mii de români, pe care de asemenea îi ofensează?

Este cel puțin surprinzător că o bancă din România își permite să facă aprecieri jignitoare la adresa unui partid cu zeci de mii de membri, dintre care unii, cu siguranță, clienți ai acestei bănci. AUR este un partid conservator, care nu are de-a face cu extremismul și care are ca principali piloni libertatea, credința, națiunea și familia, valori asociate cu conservatorismul european și nu cu extrema dreaptă”, punctează senatorul Târziu.

Ce spune raportul Unicredit, care este încriminat

„(…) Pe fondul gestionării deficitare a crizei medicale din 2020, popularitatea PNL ar putea scădea în continuare. În cazul în care ar fi organizate alegeri anticipate, ambele partide ar pierde teren în faţa Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), un partid de extremă dreapta care, în mod surprinzător, a devenit al patrulea partid ca mărime din Parliament. Priorităţile noului guvern sunt limitarea efectelor pandemiei şi relansarea economică”, se precizează în documentul făcut public de Unicredit.

AUR, ținta unui nou scandal

Este scandal la vârful partidului AUR. Preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor – AUR, organizaţie înfiinţată în anul 1996, susţine că George Simion (liderul AUR, n.r.) şi-a însuşit acronimul AUR cu care a candidat la alegerile Parlamentare 2020. Astfel s-a creat confuzie în rândul electoratului rrom.

„Vreau să-i dau în judecată, pentru că aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie. Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noștri”, a afirmat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor (AUR).


Accesează: