Evenimentul Zilei > Politica > Diana Șoșoacă și-a găsit partid. Ce mutare se pregătește pe scena politică
Diana Șoșoacă și-a găsit partid. Ce mutare se pregătește pe scena politică

Diana Șoșoacă și-a găsit partid. Ce mutare se pregătește pe scena politică

Recent demisă din AUR, senatoarea independentă Diana Șoșoacă nu duce lipsă de oferte. Surse politice afirmă că aceasta se află în  discuții avansate pentru a se înscrie în PNTCD.

Senatoarea Șoșoacă e la mare preț. Guraliva senatoare a fost implicată recent în rezolvarea situației minerilor din Valea Jiului alături de europarlamentarul PNȚCD Cristian Terhes, ocazie cu care mai multe voci au declarat ca aceasta s-ar putea înscrie în PNȚCD.

Până la acestă oră, Diana Șoșoacă nu a comentat informația. De când a rămas fără cont de Facebook, senatoarea pare să fi intrat într-un con de umbră. Fapt ce a lăsat loc multor speculații, scrie Antena3.

Diana Șoșoacă este un personaj relativ nou în politica Dâmbovițeană. Ea a intrat în Parlament că senator din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), în urmă alegerilor din 6 decembrie 2020. În luna februarie a fost exclusă din AUR, ea invocând motive financiare. Ceilalți membrii au susținut însă că Șoșoacă nu a avut un comportament corespunzător strategiei partidului nici în parlament, nici în spațiul public

Senatoarea Șoșoacă e la mare preț. Cine este Diana Șoșoacă

Diana Iovanovici-Șoșoacă, este senator de Iași. Ea a reușit performanța de a deveni, în foarte scurt timp, o vedetă a Internetului, după ce s-a remarcat prin aparițiile sale în clipuri video în care a militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Diana Șoșoacă este avocată și provine dintr-o familie cu renume. Mama ei, Alice-Florescu-Bleotu, este un medic ginecolog foarte apreciat, cu un doctorat în științe medicale la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Ea este la a treia căsătorie și are un băiat în vârstă de 19 ani și o față de 8 ani. Anterior a declarat că nu s-a înțeles cu foștii soți deoarece este „insuportabilă și autoritară”. Actual soț este chimist și a lucrat la Combinatul Oltchim, din Râmnicu Vâlcea, timp de 18 ani.

Senatoarea este o luptătoare împotriva purtării măștii. Ea a refuzat să se testeze pentru COVID-19 chiar și înainte de consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. A spus că „respinge categoric să se facă teste pe ea”.