Evenimentul Zilei > Politica > Aurelian Pavelescu despre alianța PNȚCD cu PSD: “Deciziile mele sunt identice cu cele pe care le-ar fi luat Corneliu Coposu și Iuliu Maniu. Să se înțeleagă foarte bine”
Aurelian Pavelescu despre alianța PNȚCD cu PSD: “Deciziile mele sunt identice cu cele pe care le-ar fi luat Corneliu Coposu și Iuliu Maniu. Să se înțeleagă foarte bine”

Aurelian Pavelescu despre alianța PNȚCD cu PSD: “Deciziile mele sunt identice cu cele pe care le-ar fi luat Corneliu Coposu și Iuliu Maniu. Să se înțeleagă foarte bine”

Liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu, susține că alianța pe care partidul său a făcut-o cu PSD a fost o decizie pe care ar fi luat-o și Corneliu Coposu sau Iuliu Maniu pentru că “esența democrației” este votul poporului, care trebuie respectat. El recomandă țărăniștilor, la alegerile europarlamentare, să voteze candidații PSD și să boicoteze referendumul. Și dacă Liviu Dragnea își va anunța candidatura la președinție, PNȚCD îl va susține.

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a precizat că ignoră atacurile venite din partea altor partide conform cărora” ne asociem cu ciuma roșie, că întinăm memoria lui Corneliu Coposu care, desigur, se răsucește în mormânt”. El a arătat cu degetul către toate formațiunile politice care, de-a lungul anilor, au făcut alianțe cu PSD. “După 90, permanent, și liberalii și PDL-ul și UDMR-ul. Numai PNȚCD-ul nu are voie, în mintea acestor oameni, pentru că PNȚCD-ul trebuie să dispară. Evident, este vorba de propagandă și dovadă că PNȚCD-ul contează în societatea românească. Nu i-am luat în seamă, vom continua acest proiect. Colaborarea va continua și pentru alegerile prezidențiale și pentru cele locale și pentru parlamentare”,  a declarat, Aurelian Pavelescu, într-o conferință de presă, la Constanța.

 

 

În opinia lui, pe țărăniști și PSD-iști îi leagă, în primul rând, “lupta împotriva statului paralel”. “Principiile PNȚCD-ului ne obligă să luptăm împotriva oricărui abuz. Cu atât mai mult împotriva unui stat subteran care s-a constituit ca o structură ocultă care a confiscat instituțiile statului și întreaga societate. Cum puteam, noi, PNȚCD-ul, să acceptăm această mafie de stat, un stat controlat de serviciile secrete, în mod subteran, care au luat instrucția penală și care au fabricat sute, mii de dosare oamenilor politici, unor cetățeni nevinovați și unor antreprenori, din motive politice, la comanda politică a președintelui României în funcție, Klaus Iohannis. Orice partid care s-ar fi luptat cu acest stat paralel era aliatul nostru. PNL a devenit aripa politică a acestui stat mafiot”, a spus Aurelian Pavelescu.

 

Liderul PNȚCD este convins că nu a greșit atunci când și-a asociat partidul cu PSD.”Deciziile mele, ca președinte al partidului, sunt identice cu cele pe care le-ar fi luat Corneliu Coposu și Iuliu Maniu. Ei n-ar fi spus niciodată că votul poporului nu trebuie respectat. Și că un partid, ajuns la putere prin votul poporului, poate fi înlăturat de o poliție politică. Aceasta este esența democrației, votul poporului. Ei bine, fac exact ce ar fi făcut și ceea ce au și făcut Iuliu Maniu în istorie și Corneliu Coposu. Să se înțeleagă foarte bine”, a punctat liderul PNȚCD. Aurelian Pavelescu a confirmat că PSD a oferit PNȚCD un loc eligibil pe lista la alegerile europarlamentare în persoana lui Cristian Terheș, venit  dintr-o familie de țărăniști și deținuți politici. Pe de altă parte scopul asocieri cu PSD este ca PNȚCD-ul, în 2020, să aibă reprezentare în Parlamentul României pentru că “numai așa putem începe o reconstrucție puternică a partidului”.

 

Pentru referendum, Aurelian Pavelescu recomandă țărăniștilor să nu ridice buletinul de vot: “Am hotărât boicotarea referendumului lui  Klaus Iohannis pentru că este un referendum manipulator, care face parte dintr-o campanie electorală la președinție, plătită din bani publici. Acele întrebări nu au nicio legătură cu Constituția și nu pot fi puse în aplicare..Iar dincolo de toate, obiectivul nostru politic cel mai important este să oprim un al doilea mandat pentru Klaus Iohannis, susținând pe oricine care va veni în turul doi cu Iohannis” a încheiat Pavelescu, precizând că, la alegerile prezidențial, PNȚCD îl va susține pe Liviu Dragnea: „Nu pot să susțin candidatul ALDE, nu se poate. Eu am o înțelegere cu PSD-ul, care mi-a dat un loc eligibil la europarlamentare. Nu știu dacă Liviu Dragnea va candida la președinție, o să vedem. Dacă va candida, și partidul va dori și va hotărî, îl susținem”.