Evenimentul Zilei > Social > Semnal de alarmă pentru Guvern: tot mai mulți români sunt nemulțumiți de principalele politici publice. SONDAJ CURS
Semnal de alarmă pentru Guvern: tot mai mulți români sunt nemulțumiți de principalele politici publice.  SONDAJ CURS

Semnal de alarmă pentru Guvern: tot mai mulți români sunt nemulțumiți de principalele politici publice. SONDAJ CURS

Potrivit unui studiu de tip Omnibus, lansat recent de Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS, peste 70% dintre români consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită. De asemenea, cercetarea sociologică arată că românii sunt extrem de mulţumiţi de principalele politici ale Guvernului.

Nu mai puţin de 72% dintre respondenţi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită. Doar 16% cred că România merge într-o direcţie bună. Faţă de sondajul de la începutul lunii mai, ambele valori au scăzut (74-20), însă a crescut puternic procentul celor indecişi, de la 6% la 12%.


Românii sunt foarte de nemulțumiți  de profesori (59%) şi medici (58%). În privinţa politicilor publice, situaţia nu arată deloc bine pentru Guvern. Doar 19% dintre români se declară mulţumiţi de politica guvernului în domeniul educaţiei, doar 10% aprobă modul în care se cheltuiesc banii de cîgtre Casa de Asigurări de Sănătate, 22% sunt mulţumiţi de economia României şi doar 6% sunt mulţumiţi de politica guvernului în domeniul sănătăţii.

 

 


Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 23 iunie – 1 iulie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% în la un nivel de încredere de 95%.