Evenimentul Zilei > Justitie > Şef la Poliţia Rutieră, acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită
Şef la Poliţia Rutieră, acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită

Şef la Poliţia Rutieră, acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită

Şef la Poliţia Rutieră, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi dare de mită

Șeful Serviciului Sistematizări din Poliţia Capitalei – Brigada Rutieră,  subcomisarul Valentin Vezeteu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov. Acesta este acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Valentin Vezeteu, subcomisar de poliţie, şeful Serviciului Sistematizări din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Brigada Rutieră, pentru trafic de influenţă şi dare de mită dar și a unei alte persoane pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în cursul lunii octombrie, Valentin Vezeteu, la cererea celeilalte persoane, anchetată într-un dosar penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, ar fi promis că își va folosi influenţa dată de funcţia sa de şef în cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, pentru a-i determina pe colegii săi din cadrul Poliţiei Staţiunii Poiana Braşov care instrumentau cauza respectivă să propună soluția de clasare a dosarului.

Valentin Vezeteu ar fi primit de la celălalt inculpat un sejur în valoare de 1.100 lei la un hotel de patru stele situat în staţiunea Poiana Braşov, pentru faptul că ar fi intervenit la colegii săi din Brașov.

,,În dosarul Poliţiei din Poiana Braşov, celălalt inculpat era cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, acestuia fiindu-i suspendat dreptul de a conduce, din cauza săvârşirii unei infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului”, menţionează anchetatorii. Potrivit procurorilor, pe 18 octombrie, când celălalt inculpat era citat pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect, Vezeteu s-ar fi dus la Poliţia Staţiunii Poiana Braşov unde ar fi discutat cu mai mulţi colegi, printre care şi cu cel care instrumenta cauza respectivă, încercând să îi facă pe aceștia să dea o soluție de clasare.

„În acelaşi context, Valentin Vezeteu i-ar fi promis poliţistului care instrumenta cauza respectivă ajutorul său ori de câte ori se va afla în Bucureşti şi va avea nevoie, precum şi un calculator pentru instituţia în care lucra, ce urma a fi donat de celălalt inculpat”, spun procurorii.

Potrivit DNA,  s-a dispus instituirea popririi asigurătorii asupra conturilor bancare aparţinând lui Valentin Vezeteu în vederea confiscării speciale, dar şi asupra sumelor de bani existente în conturile curente asupra tuturor instrumentelor de plată şi asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin acestuia şi unei alte persoane. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov