Evenimentul Zilei > Social > Inspectorul șef al IPJ Constanța, comisar șef Constantin Dancu, mulțumit doar în proporție de 50% de polițiștii săi: “Mai avem mult de lucru ca să ajungem în top”
Inspectorul șef al IPJ Constanța, comisar șef Constantin Dancu, mulțumit doar în proporție de 50% de polițiștii săi: “Mai avem mult de lucru ca să ajungem în top”

Inspectorul șef al IPJ Constanța, comisar șef Constantin Dancu, mulțumit doar în proporție de 50% de polițiștii săi: “Mai avem mult de lucru ca să ajungem în top”

Deși în 2018 polițiștii constănțeni au obținut rezultate notabile prin destructurarea mai multor grupuri infracționale, făcând Constanța un oraș mai sigur, conducerea Poliției Județene susține că mai sunt multe de făcut pentru a ajunge în top. Pentru 2019, IPJ Constanța își propune să asigure siguranța publică, să apere integritatea constănțenilor și mai ales să reușească tragerea la răspundere a celor care comit fapte ilegale.

Șeful IPJ Constanța, comisar șef Constantin Dancu, a explicat, la prezentarea bilanțului pe 2018,  că după mediul de comitere a faptelor sesizate, “în acest an s-au înregistrat scăderi ale valorilor faţă de aceeași perioadă a anului 2017, atât în mediul urban, cât şi în cel rural (cu 988 mai puține fapte sesizate în mediul urban – total 13.153 fapte – şi cu 124 mai puține fapte sesizate în mediul rural – total 6.042 fapte)”. O contribuție importantă în obținerea acestor rezultate în mediul urban o reprezintă asigurarea prezenței dispozitivelor de ordine și siguranță publică în sistem integrat cu suplimentarea, atunci când a fost posibil, cu efective de jandarmi și de la Garda de Coastă Constanța.

Ca o noutate, în 2019 IPJ Constanța va colabora cu Poliția Locală, potrivit lui Constantin Dancu: “În perioada următoare vom avea discuții cu Primăria municipiului Constanța pentru a avea zone de patrulare, cu echipe mixte și cu echipe individuale. Lucrul acesta se va face sub directa noastră coordonare. Avem deja o astfel de colaborare cu Jandarmeria. Cu Poliția Locală vom avea același sistem”. Dinamica de resurse umane a IPJ Constanța în primele 11 luni ale anului 2018 prezintă un grad de  încadrare de 84%, fiind nevoie de încă 245 de funcții, din care 51 de ofițeri, pentru completarea organigramei.

Pe linia poliției rutiere, în primele 11 luni ale anului 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, pe raza județului Constanța s-au înregistrat 107 accidente grave, soldate cu 60 de persoane decedate și 67 de persoane rănite grav, constatându-se scăderi la numărul accidentelor grave (-14), la numărul persoanelor grav rănite (-20) şi al persoanele decedate (-6), potrivit inspectorului șef adjunct al IPJ Constanța, comisar șef Ciprian Sobaru. Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au formulat 21de propuneri de arestare, în urma cărora au fost reținute 24 de persoane. În continuarea cercetărilor, instanțele de judecată au admis arestarea preventivă pentru 17 dintre inculpați.

Iar celălalt adjunct al IPJ Constanța, comisar șef Mircea Vizitiu, vorbind din perspectiva lucrătorilor de poliție judiciară, a arătat că 2018 este marcat de scăderi care se regăsesc în domeniul infracțiunilor contra persoanei, cu mai puține omoruri și tentative de omor înregistrate.Scăderi au fost și la furturi, dar mai ales la tâlhării. În domeniul mediului de afaceri au rămas prioritare evaziunile fiscale. Pe linia instrumentării dosarelor penale, desfășurării investigțiilor, culegere a informaţiilor și administrare a probelor au fost rezultate pozitive. “Iar colaborarea permanentă și eficientă cu unitățile de Parchet au urcat IPJ Constanța pe locul întâi la numărul de rechizitorii pe țară”, a punctat comisarul șef Mircea Vizitiu.   

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: