Evenimentul Zilei > Actualitate > Șef din cadrul DSP Gorj, decedat la 48 de ani din cauza COVID-19. A rămas fără oxigen pe ambulanță
Șef din cadrul DSP Gorj, decedat la 48 de ani din cauza COVID-19. A rămas fără oxigen pe ambulanță

Șef din cadrul DSP Gorj, decedat la 48 de ani din cauza COVID-19. A rămas fără oxigen pe ambulanță

Adrian Virgil Dobrin, şef în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a decedat în urma infectării cu SARS-COV-2. Moartea sa s-a produs în ambulanță, în drum spre București. Aparatul de oxigen s-ar fi defectat.

Șef din cadrul DSP Gorj decedat la 48 de ani din cauza COVID-19!Adrian Dobrin era internat la spitalul suport COVID-19 de la Târgu Cărbuneşti. Starea lui de sănătate s-a agravată în timp ce era transportat cu ambulanţa la spital. El a fost dus la un spital din Vâlcea, pentru a i se acorda îngrijirile necesare, dar a decedat. „Cu profund regret, anunt trecerea în neființă a colegului și prietenului meu, Dobrin Adrian Virgil. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!“, a scris directorul DSP Gorj, Narcis Stoian.

Șef din cadrul DSP Gorj decedat la 48 de ani! Aparatul de oxigen din ambulanță s-a defectat

Surse neoficiale susțin că ar fi fost o problemă la aparatul de oxigen, relatează Pandurul. Potrivit presei locale, Adrian Virgil Dobrin, șeful Inspecției Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj, a murit în cursul zilei de sâmbătă în timp ce se afla într-o ambulanță, în drum spre un spital din București. Decesul ar fi survenit în ambulanță, pe raza județului Vâlcea, undeva între Horezu și Râmnicu Vâlcea, în urma complicațiilor provocate de Covid-19. Acesta a fost internat în Spitalul Târgu Cărbunești de 3 zile. Adrian Dobrin lucra ca inspector la Sanepid.

Citește și: La-ATI oricând se poate declanșa o tragedie pacienților covid li se dă prea mult oxigen

Focar la DSP Gorj. Echipe mixte de control trimise în stațiunea Rânca

Alte 3 subalterne ale lui Dobrin sunt internate în prezent la spital. Una dintre doctorițe a fost preluată cu un elicopter sâmbătă și dusă la București. Alte două sunt internate la Spitalul de la Pasarela (Târgu Jiu), în secția ATI Covid, ambele fiind intubate.

Cei 4 au făcut parte din echipele mixte de control trimise intensiv de fostul prefect Pistol, în județul Gorj, în ultimele două săptămâni. Inspectorii DSP au stat mult în stațiunea Rânca. dar și în alte zone aglomerate.

Gorjeanul.ro precizează că inspectorul șef Dobrin fusese diagnosticat cu virusul SARS-C0-V2 pe 1 martie. Fratele decedatului este fostul director adjunct al DSVCA Gorj, Octavian Dobrin.